Știrile zilei

Un șofer Trans Bus a intrat în greva foamei

Un bărbat angajat ca șofer la societatea comercială Trans Bus S.A. a intrat în greva foamei din cauza „abuzurilor repetate” ale conducerii firmei. Angajatul, care ar urma să fie concediat din cauza numeroaselor abateri disciplinare, protestează în fața sediului Trans-Bus, iar la prânz va merge în audiență la Primărie.

Angajat la Trans Bus de doi ani, Nicolae Morteci susține că echipa de conducerea a societății l-a „vânat” permanent și că decizia concedierii sale este incorectă. Drept urmare, bărbatul a decis să intre în greva foamei pe perioadă nedeterminată.

De cealaltă parte, reprezentanții Trans Bus spun că angajatul și-a încălcat în mod repetat sarcinile de serviciu, fiind ținta a numeroase reclamații din partea călătorilor:

„TRANS BUS SA a luat cunoștință de sesizarea domnului Morteci Nicolai (înregistrată la Primăria Municipiului Buzău sub nr. 120314/17.10.2019) prin care acesta reclamă abuzuri ale conducerii TRANSBUS SA și ale sindicatului TRANSPORTATORUL, amenințând că va intra în greva foamei pe termen nelimitat.

Regretăm decizia D-lui Morteci, dar contrazicem afirmațiile sale cu privire la pretinse abuzuri care ar fi fost săvârșite împotriva sa.

În realitate, Dl. Morteci, salariat în cadrul TRANS BUS SA, care ocupă funcția de șofer de autobuz, și-a încălcat în mod repetat obligațiile asumate prin contractul de muncă și prin fișa postului.  Societatea noastră l-a avertizat în mai multe rânduri,  văzându-se ulterior nevoită să recurgă la sancțiuni disciplinare.

De asemenea, mai mulți utilizatori ai serviciului de transport public local s-au plâns de activitatea desfășurată de dl. Morteci, aceste aspecte făcând în prezent obiectul unui cercetări disciplinare prealabile. TRANSBUS SA a respectat toate prevederile legale aplicabile în cazul sancționării domnului Morteci, contestațiile formulate de acesta în instanță împotriva măsurilor societății noastre fiind, până la acest moment, respinse.”, se arată în comunicatul de presă remis de Trans Bus.

Nicolae Morteci vrea acum să mute locul protestului în fața Palatului Comunal, în speranța că va găsi înțelegere din partea conducerii Primăriei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button