Știrile zilei

Un tânăr a murit după ce a mâncat de la fast-food

Americanii îi spun „junk food” (junk=deșeuri), dar…ce știu americanii? La noi cozile la fast-food sunt ca pe vremea împușcatului, iar clientela preponderentă o reprezintă tinerii. Adică cei de care avem noi nevoie peste câțiva ani, dar care acum se îndoapă cu sodiu, zahăr, grăsimi saturate și colesterol.

Un tânăr din Focșani a murit ieri la Spitalul Județean din localitate, după ce a mâncat la un fast-food din oraș. Băiatul s-a prezentat la spital cu vărsături puternice și diaree și a declarat că ultima oară a mâncat la un fast food din Focșani.

Tânărul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) la ora 5 dimineața, fiind preluat imediat, el prezentându-se cu diaree apoasă, grețuri, vărsături, crampe abdominale. Rezultatele investigațiilor inițiale din UPU – hlg, biochimie cu amilază și electroliți pe GEM, Rx pulmonar și abdominal – au fost bune.

  • Medicii ne sfătuiesc să limităm consumul.

Tânărului i s-au făcut numeroase investigații si a fost văzut de infectionist, gastroenterolog, chirurg, cardiolog. Deoarece nu a răspuns la tratament si starea lui s-a deteriorat, a fost mutat în ATI, în continuare sub tratament. Era conștient si a vorbit tot timpul cu medicii. Din păcate nu a răspuns la niciun tratament și a continuat să verse până a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitat aproximativ o oră, dar, din nefericire, fără răspuns.

Zicala „ceea ce nu te omoară te face mai puternic” nu este valabilă și în cazul alimentaţiei necorespunzătoare. Ce nu ne omoară astăzi cu siguranță o va face în timp. Cu ce putem înlocui produsele fast-food? Cu mâncare gătită în casă cu ingrediente proaspete și de bună calitate. Cu fructe și legume, cu alimente care să nu ne facă obezi, bolnavi, hipertensivi, bolnavi și apatici.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close