Un tânăr a murit după ce a mâncat de la fast-food
Americanii îi spun „junk food” (junk=deșeuri), dar…ce știu americanii? La noi cozile la fast-food sunt ca pe vremea împușcatului, iar clientela preponderentă o reprezintă tinerii. Adică cei de care avem noi nevoie peste câțiva ani, dar care acum se îndoapă cu sodiu, zahăr, grăsimi saturate și colesterol.
Un tânăr din Focșani a murit ieri la Spitalul Județean din localitate, după ce a mâncat la un fast-food din oraș. Băiatul s-a prezentat la spital cu vărsături puternice și diaree și a declarat că ultima oară a mâncat la un fast food din Focșani.
Tânărul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) la ora 5 dimineața, fiind preluat imediat, el prezentându-se cu diaree apoasă, grețuri, vărsături, crampe abdominale. Rezultatele investigațiilor inițiale din UPU – hlg, biochimie cu amilază și electroliți pe GEM, Rx pulmonar și abdominal – au fost bune.
- Medicii ne sfătuiesc să limităm consumul.
Tânărului i s-au făcut numeroase investigații si a fost văzut de infectionist, gastroenterolog, chirurg, cardiolog. Deoarece nu a răspuns la tratament si starea lui s-a deteriorat, a fost mutat în ATI, în continuare sub tratament. Era conștient si a vorbit tot timpul cu medicii. Din păcate nu a răspuns la niciun tratament și a continuat să verse până a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitat aproximativ o oră, dar, din nefericire, fără răspuns.
Zicala „ceea ce nu te omoară te face mai puternic” nu este valabilă și în cazul alimentaţiei necorespunzătoare. Ce nu ne omoară astăzi cu siguranță o va face în timp. Cu ce putem înlocui produsele fast-food? Cu mâncare gătită în casă cu ingrediente proaspete și de bună calitate. Cu fructe și legume, cu alimente care să nu ne facă obezi, bolnavi, hipertensivi, bolnavi și apatici.