Știrile zilei

Un tânăr a produs două accidente mortale, dar încă șofează

Nu de puține ori, în România asistăm la întâmplări care ne răvășesc și ne fac să ne întrebăm dacă într-adevăr există dreptate. Registrul inechităților cuprinde fapte diverse, de la crime și violuri până la infracțiuni economice și accidente de circulație ai căror autori scapă basma curată, scandalizând opinia publică.

Un caz cu totul aparte se consumă chiar în această perioadă la Florica, acolo unde un tânăr în vârstă de 26 de ani se plimbă nestingherit cu mașina, asta la mai puțin de două săptămâni după ce a provocat un accident soldat cu moartea prietenului său, un consătean în vârstă de 20 de ani.

Și cum fapta n-ar fi fost parcă de ajuns, în urmă cu trei ani, M.C. a mai produs un accident de circulație îngrozitor, în urma căruia un alt consătean – de data aceasta, un copil de 13 ani – și-a pierdut viața. Șoferul era băut, testele indicând o concentrație de 0.50 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Prima victimă, un copil de 13 ani. FOTO: Cosmin Șontică / 23.10.2016

La aproape trei ani de la tragedia care a îndoliat familia micuțului, M.C. a reușit să semene din nou moarte pe șosea. În urmă cu două săptămâni, tânărul și-a rugat un prieten din comună să îl însoțească într-o călătorie la Covasna. Nicu a acceptat să-i țină tovarășului său de urât, mai ales că i se promiseseră niște bănuți, de care avea atâta nevoie.

Avea să fie ultimele lui clipe. Din cauza vitezei, mașina condusă de M.C. s-a răsturnat pe un drum din Covasna. Șoferul a scăpat cu viață, însă Nicu, aflat pe scaunul din dreapta, a fost scos dintre fiarele contorsionate mai mult mort decât viu. A murit la spital, după aproape două săptămâni de comă.

În schimb, șoferul care are deja doi copii pe conștiință abia ar fi așteptat să iasă din spital pentru a conduce din nou. Reținerea permisului nu a fost o problemă, șoferul obținând, conform legii, dovadă de circulație pe drumurile publice din România. Adică pe acelea pe care morții se numără anual cu miile, din cauza inconștienței unora.

Imagini de la cumplitul accident care i-a curmat viața lui Nicu

Pe 23 octombrie 2016, drumul avea să se termine brusc pentru un copil de 13 ani, din Florica, pasager în mașina lui M.C. În jurul orei 03.00, patru băieți din comuna Florica circulau dinspre Hanul lui Țintă înspre Buzău. Își doreau să ajungă în oraș, pentru a mânca o pizza. Tânărul șofer, băut bine, călcase până la fund pedala de accelerație. În apropiere de pasarela Nehoiu, șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina a pătruns brusc pe contrasens și a intrat în incinta reprezentanței Ford, situată chiar în vecinătatea benzinăriei. Impactul cu panoul publicitar din curtea reprezentanței a fost nimicitor, un stâlp de 5 metri fiind efectiv smuls din beton.

De aici, autoturismul a plonjat în incinta unei stații Peco și s-a răsturnat, distrugând un gard și culcând la pământ un alt stâlp. Imaginile prezentate în materialul video redau proporțiile accidentului, mașina devenind, practic, un morman de fiare din care cu greu îți poți imagina că cineva a putut scăpa cu viață.

Copilul de 13 ani, aflat pe bancheta din spate, a decedat la scurt timp după producerea accidentului. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă victima prezenta leziuni incompatibile cu viața. Ceilalți trei ocupanți ai mașinii au scăpat cu răni mai ușoare.

Teoretic, grație legilor în vigoare, un șofer poate provoca accidente rutiere mortale fără ca cineva să îi poată anula dreptul de a conduce. Chiar și în cazul în care șoferul este cercetat pentru ucidere din culpă, procurorul de caz poate să îi elibereze persoanei cercetate o adeverință care să îi permită acesteia să se urce din nou la volan.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button