Administrație

Un teren de lângă Buzău prinde viață!

Un teren cicatrizat, situat la ieșirea din Buzău spre Brăila, capătă formă printr-un proiect-fluviu al Primăriei Buzău. Aici ar urma să fie amenajată o bază modernă pentru Trans Bus, o zonă Park&Ride, dar și sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ieri, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre prin care să facă demersuri pentru obținerea unui teren de 12 hectare. Este vorba despre un teren aparținând Jandarmeriei, situat pe partea stângă a Șoselei Brăilei, în zona RAR.

Aici, pe 8 hectare ar urma să fie amenajată o autobază modernă pentru Trans-Bus, cu stație de încărcare a vehiculelor electrice, stație ITP, service, spălătorie auto proprie și multe altele.

De asemenea, pe același teren ar urma să se mute sediul Inspectoratului pentru Siutații de Urgență „Neron Lupașcu” Buzău, care și-a mărit flota de mașini. În acest sens, edilul a purtat deja discuții cu ministrul Marcel Vela.

Șoferii care tranzitează zona se vor putea bucura și de o stație Park&Ride. Aici își vor putea lăsa mașinile, urmând a lua bicicleta sau autobuzul către oraș.

Iată câteva dintre declarațiile primarului Constantin Toma:

  • Mutăm pe circa 8 hectare sediul Trans-Bus cu flota actuală.

  • Acum avem 115 autobuze, urmând ca, în 2-3 ani să ajungem la 200 de autobuze, majoritatea noi.

  • Vrem să aducem cât mai mulți oameni la lucru în oraș și cât mai mulți elevi la școlile profesionale și liceele din Buzău.

  • Trans-Bus ajunge acum în 48 de localități de pe lângă Buzău, dar rețeaua se va extinde.

  • În zonă va apărea și o zonă de Park&Ride, la fel ca în multe orașe din Europa. Oamenii își pot lăsa aici mașinile și vor pleca spre oraș cu bicicletele sau cu autobuzele.

  • Acest nod important va fi legat de zonele industriale ale Buzăului prin drumuri moderne și piste pentru biciclete.

  • Proiectul este finanțat din fonduri europene. I-am făcut propunerea domnului ministrul Vela, cu care m-am întâlnit, să mutăm și pompierii de pe strada Bistriței. Și-au mărit flota, iar o altă problemă o reprezintă aglomerația din oraș.

  • În zonă se va constitui un alt nod rutier important, odată cu apariția noului drum expres: Ploiești-Buzău-Focșani.

  • RAR Buzău ar urma să primească un nou spațiu, mult mai generos decât cel actual.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: