EducaţieSportȘtirile zilei

Un turneu de șah INEDIT începe mâine la Buzău. DETALII

Primăria municipiului Buzău, prin secţia de șah a SCM Gloria, în colaborare cu Palatul Copiilor Buzău lansează vineri, 2 februarie, la ora 12:00, la Colegiul Național „B.P.Hasdeu” din municipiul Buzău proiectul „Şahul călător”, un turneu interactiv cu piese de şah-gigant destinat încurajării sportului minţii.

Prima ediţie a turneului de şah se va încheia pe data de 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului  Marii Unirii, ocazie cu care primii 100 de şahişti-elevi din municipiul Buzău vor fi premiaţi.

„Prima mutare va fi făcută de primarul municipiului Buzău, domnul Constantin Toma, care va juca cu cel mai tânăr şahist de performanţă buzoian, în vârstă de numai şase ani, mai mult ca sigur un viitor mare şahist”, a declarat directorul Palatului Copiilor Buzău, prof. George Vlad.

Directorul Palatului Copiilor a mai precizat că fiecare instituţie de învăţământ din municipiu sau din judeţul Buzău poate găzdui turneul „Şahul călător” timp de două săptămâni.

„Următoare destinaţie este Liceul Pedagogic „Spiru Haret”,  după care va urma Şcoala Gimnazială „George Emil Palade”, instituţii de învăţământ cu elevi de mare valoare în acest sport”, a mai spus George Vlad.

La rândul său, preşedintele secţiei de şah a SCM Buzău, Popescu D. Ion, a declarat:  „Clubul nostru doreşte stimularea copiilor şi a tinerilor valoroşi pentru că sportul minţii – cum mai este denuimit jocul de şah – face casă bună cu matematica, informatica, dar şi cu marile performanţe din domeniul managementului ”.

Printre iniţiatorii şi sponsorii acestui eveniment se află două ONG-uri: Fundaţia „Sfântul Sava de la Buzău” şi Fundaţia „Irineu Mihălcescu”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button