Știrile zilei

Un val de aer polar lovește România | Urmează ger năprasnic și ninsori

Meteorologii anunță că un val de aer polar va ajunge în România, aducând cu sine ger năprasnic și ninsori. Temperaturile vor scădea brusc până la minus 14 grade.

Potrivit informării de vreme severă, cerul va avea înnorãri şi temporar va ninge slab, ziua, local la munte şi în centrul ţãrii şi pe spaţii mici în rest, iar noaptea, pe arii restrânse cu precãdere în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, iar în a doua parte a intervalului în sud-est.

Conform directorului executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, în ianuarie ne putem aştepta la orice din partea vremii.

Luna ianuarie este cea mai rece din calendar, deci ne putem imagina, cel puţin până în acest moment, că trebuie să ne aşteptăm ca temperatura medie să fie sub zero grade în cea mai mare parte a ţării, precipitaţiile să fie foarte puţine pe partea de est şi centru a teritoriului şi ceva mai multe pe vest şi sud-vest. Este luna cu recorduri de temperaturi minime, chiar dacă acestea s-au înregistrat foarte de demult, în 1942. Este o lună cu precipitaţii foarte reduse, cel puţin pe jumătatea de est a teritorului. Statistica ne arată că luna ianuarie are două viscole, luna februarie tot două viscole şi trebuie să fim atenţi şi la statistica de viscole din martie. De asemenea, să nu uităm că anul trecut am avut un viscol de proporţii şi în luna aprilie… Să lăsăm deschisă posibilitatea ca iarna să nu se încheie pe 28 februarie.”, a menţionat specialistul, citat de RTV.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), valorile termice, în scădere faţă de intervalul anterior vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod normal în jumătatea de nord a teritoriului, iar noaptea local va fi ger în centru şi pe arii restrânse în nord-vest.

Şi săptămâna viitoare, vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger local în regiunile intracarpatice şi pe arii restrânse în restul zonelor. Temporar, cu precădere în prima parte a intervalului va ninge slab, în special la munte şi în jumãtatea nordică a teritoriului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close