ARTICOLUL ZILEI
ULTIMA ORĂ

Una dintre principalele unități de alimentație publică din Buzău, închisă pentru nereguli

Unul dintre cele mai mari restaurante din Buzău a fost închis temporar, după ce o echipă de control de la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului a descoperit abateri în ceea ce privește igiena și modul în care erau pregătite unele feluri de mâncare.

Anunțul privind închiderea unității de alimentație publică frecventate zilnic de sute de buzoieni a fost făcut de comisarul șef Sorin Claudiu Susanu, coordonator ANPC pentru regiunea Galați. Se pare că Susanu, care a devenit un fel de „spaimă” a patronilor de restaurante care nu respectă legea, a efectuat un control inopinat la restaurantul buzoian pe data de 24 sau 25 mai 2022. Ce a găsit acolo l-a determinat să pună lacătul pe ușa unității.

Mâncare gătită și congelată, resturi de mâncare despre care comisarii credeau că urmau să fie servite altor clienți, condiții insalubre de depozitare a alimentelor și alte câteva nereguli l-au determinat pe neînduplecatul comisar Susanu să ia măsura închiderii restaurantului. După două zile, se pare că unitatea de alimentație a fost redeschisă.

– Aici sunt niște resturi, îi spune comisarul Susanu unei angajate arătându-i niște bucăți de șnițel. De ce mai sunt aici? Pentru că sunt de undeva rămase, presupun.

– Probabil le mai mănâncă bucătarii, își mai opresc și ei mâncare, răspunde femeia.

– Eu mă gândesc că îl dați la clienți, reia comisarul ANPC.

–  Am înțeles, e normal să vă gândiți așa, conchide angajata, dar își mai opresc și ei să mănânce.

Una dintre pricipalele unități de alimentație publica din Buzău a fost închisă pt neregulile descoperite. Este inadmisibil și extrem de periculos pt consumatori modul în care acest agent economic înțelegea sa „produca” rețetele alimentare proprii. Cred ca imaginile vorbesc de la sine…din păcate!”, a scris comisarul pe pagina sa de Facebook.

Pe 25 mai, Sorin Susanu a postat pe Facebook imagini din timpul controlului la restaurantul buzoian. Angajata responsabilă încearcă să se disculpe și să ofere câte o explicație plauzibilă pentru fiecare neregulă descoperită:

Ce-s astea, icre? întreabă comisarul, arătând un vas cu produsul schimbat la culoare.

– Da, cred că au scos icrele din pește și vreuna dintre ele (vreo angajată – n.red.) voia să le ia acasă.

  • Cine este Sorin Susanu?

Măsurile drastice pe care le-a luat comisarul Sorin Susanu de-a lungul timpului în cazul agenților economici la care a descoperit nereguli i-au creat acestuia imaginea unui funcționar dur, dar corect. Presa l-a numit „Cattani de la ANPC” mai ales pentru că, nu de puține ori, nu a ținut cont de nici de numele și nici de reputația celor pe care i-a controlat și amendat.

De curând, presa brașoveană a scris că Susanu ar fi deranjat atât de mult, încât însuși președintele ANPC, Horia Constantinescu, ar căuta să îl „mazilească”.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

8 comentarii

  1. Ar fi corect sa ne spui și noua numele unității, sa știm sa ne ferim, poate unii dintre noi mai mancam pe acolo. Dacă tot arunci o știre, ar fi bine sa fie dusa pana la capat. Mulțumesc!

  2. DE CE NU PUBLICATI NUMELE JEGULUI DE RESTAURANT SI DE PATRON TOTODATA!!!CUM SA FACI ASA CEVA????MIZERABILI!🤑😡😠🤬

  3. Chiar așa. De ce nu dați numele restaurantului?Poate am trecut și noi pe acolo și măcar să știm.

  4. Cu ce ne ajuta cele scrise daca tii ascuns numele restaurantului? Adevaratii jurnalisti nu se tem! Ai scris doar ca sa iti fie accesat site-ul si sa ai de castigat de pe urma asta. Ti se rupe de clientii restaurantului. Asa cum si patronului i se rupe daca dupa doua zile a redeschis.

  5. Ce exprimare una dintre principalele unitati de alimentatie publica!!! Unitatile de alimentatie publica au disparut demult. Cati ani ai? Comunismul a facut ravagii in gandirea ta. Si cum dracu ai stabilit cat de principala era? Al carui barosan, ridicat pe spiritul comunismului ce bantuie in creierele ratacite ale multora dintre noi si propovăduit de presa locala buzoiana, o fi apartinand?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: