EducaţieȘtirile zilei

Unde ar putea fi mutați elevii și profesorii de la Pedagogic

Cutremurele din ultima vreme au readus în discuție problema clădirilor șubrezite în care învață elevii din România. Deși, oficial, Buzăul nu are nicio unitate de învățământ pe lista clădirilor cu risc seismic, sediul Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău dă semne de oboseală, dovadă fiind mutarea la Hasdeu, încă de la începutul acestui an școlar, a zece clase de elevi.

Recent, între conducerea Pedagogicului și părinți a avut loc o întâlnire a cărei principală temă de discuție a fost reabilitarea clădirii în care învață sute de copii, începând de la clasa 0 și până la clasa a-XII-a. La ședință a participat și viceprimarul Ionuț Apostu, care a anunțat că municipalitatea se află în căutarea de soluții pentru găsirea unui spațiu în care să fie relocat colectivul liceului.

Potrivit Șansa News, o primă variantă despre care se vorbește în această perioadă o reprezintă clădirea fostului Liceu „Nenițescu” de pe strada Transilvaniei, acolo unde, în prezent, învață elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

În acest moment, nimic nu ar sta în calea mutării, mai ales că, începând din această toamnă, eminescienii se vor putea întoarce în clădirea monument istoric de lângă piață, aflată în prezent în reabilitare.

2 Comments

  1. Cum unde? In locomotiva de la gara, in conacul Marghiloman unde s-a investit, dar fara a-l face insa si util, in carciuma de fite psd-iste ce urmeaza a fi facuta tot acolo, in hambarul de la Iazul lui peste, sau, de ce nu, in noul sediu al primariei, construit cu simt de raspundere, pe-ndelete, in 4-5 ani. Cel mai bine insa, in liceul Eminescu, dar ar mai dura inca vreo 3-5 ani! Deci, in toate „realizarile” marelui nostru peimar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button