Utile

Unde poți face sport în Buzău?

La nivel național, Buzăul este cunoscut pentru preparate culinare delicioase, în special pentru covrigi. De asemenea, această regiune se laudă cu un număr impresionant de atracții turistice de o frumusețe aparte. Vulcanii noroioși, focurile vii, lacul fără fund, așezările rupestre și cascada Cașoca sunt doar câteva exemple de seamă. Având în vedere toate aceste atracții, județul Buzău, situat în zona de sud-est a țării, este un loc încântător în care oricine se simte binevenit. Armonia cu care se îmbină formele de relief le oferă atât turiștilor cât și localnicilor ocazia de a descoperi frumuseți unice. Vegetația prosperă datorită zonei muntoase din zona de nord în timp ce zona de sud completează perfect peisajul cu ajutorul câmpiilor întinse. Toate acestea sunt elementele perfecte unei ieșiri în aer liber sau a practicării sporturilor, de orice tip ar fi ele.

Importanța sportului pentru sănătate

Cu toate că sunt cunoscute beneficiile sportului pentru sănătate, în zilele noastre nu toată lumea adoptă un stil de viață sănătos. Activitatea fizică, fie că este vorba de mersul la sală sau de mișcarea în aer liber, este un mod eficient de menținere a sănătății și a îmbunătățirii calității vieții pe termen lung. De asemenea, mișcarea reduce riscul apariției bolilor și ajută la menținerea unei sănătăți psihice echilibrate.

Cu ajutorul sportului putem să ne îmbunătățim calitatea somnului și să creștem stima de sine. Nu în ultimul rând, sportul crește abilitățile de lucru în echipă, formează motivația și întărește mușchii. Așadar, este important să practicăm sport la orice vârstă, chiar dacă este vorba de activități fizice nu foarte intense.

Rafting

Localnicii sunt deja familiarizați cu turiștii din zonă care sunt îmbrăcați în echipament special, având cască pe cap și veste colorate de protecție. Orașul de munte Nehoiu este deja popular printre cei pasionați de sporturi care provoacă adrenalină. În fiecare weekend ei se adună aici pentru a evada din rutină și pentru a se distra alături de prieteni într-un cadru natural.

Raftingul implică vâslirea în ape repezi, în cazul de față coborârea de pe munte într-o barcă pneumatică. La această activitate pot lua parte echipe formate din două sau mai multe persoane. Dat fiind faptul că râul Buzău are un grad de dificultate mediu, aici pot să participe și turiștii începători.

În primă fază practicanții au parte de instructaj, iar în cei 10 km pe care îi au la dispoziție se întâlnesc cu peisaje de poveste pe care le pot admira în timp ce experimentează senzații tari.

Sporturi ale minții

Oamenii din Buzău au multe opțiuni indiferent dacă este vorba de activități fizice intense sau o experiență ieșită din comun. Cu toate acestea, este bine de știut că jocurile minții sunt la fel de populare în această regiune. Fie că e vorba de un joc de șah, alte jocuri tip puzzle sau poker, rezultatele sunt adesea asemănătoare. Divertisment pe măsură, posibilitatea de a-și tine mintea ocupată, dezvoltarea spiritului competitiv, antrenarea comunicării în echipă și pregătirea celor mai bune strategii.

Motivele pentru care aceste activități sunt practicate de foarte mult timp sunt abilitatea de îmbunătățire a concentrării și menținerea minții în condiții excelente. Mai mult de atât, cu un portal ca 888 poker întreaga experiență este mai convenabilă și fără probleme, în special pentru că este disponibilă online.

Zbor cu parapanta

Iubitorii de adrenalină sunt mereu în căutare de senzații tari. Zborul cu parapanta este la mare căutare printre aceștia. O vestă bună pentru iubitorii de natură și adrenalină este că Buzăul dispune și de această opțiune. Instructorii de parapantă sunt pregătiți să ofere sfaturi pentru cei ce își doresc să se inițieze în această direcție. În principiu cursurile sunt complexe, dar profesioniștii nu refuză niciodată un grup de turiști dornici să experimenteze senzații noi.

Oricât de mult și-ar dori, pentru a putea zbura, oamenii au nevoie de un brevet care să ateste pregătirea lor în acest sens. Acest lucru se datorează faptului că zborul se face pe propria răspundere. Totuși, dealurile din jurul Vulcanilor Noroioși sunt gazde perfecte pentru un astfel de zbor, cele mai importante calități fiind curajul și atenția la orele de pregătire.

Curse nebune prin pădure

O altă activitate sportivă care are loc pe dealurile Buzăului sunt cursele de tip enduro. Competițiile moto organizate în această zonă au ajuns cunoscute în toată țara, motiv pentru care la fiecare eveniment se adună tot mai mulți simpatizanți ai acestei activități. Locurile de poveste i-au făcut pe motocicliști să revină și cu alte ocazii.

Pornirea are loc în stațiunea Sărata Monteoru și are ca traseu principal dealul Istrița. Situată la o distanță de 14 km față de Buzău, localitatea Sărata Monteoru oferă pe lângă adrenalină și un loc în care oricine își poate reîncărca bateriile. Deoarece cursele cu motocicleta sunt obositoare, în zonă există multe pensiuni unde ei se pot caza. În cursul zilei au la dispoziție atât trasee de șosea cât și opțiuni cu teren accidentat.

Activitate fizică pentru pasionați

Pe lângă ieșirile în aer liber însoțite de aventuri care nu vor fi uitate prea curând, în Buzău există o serie de facilități privind și alte tipuri de sport. Sălile de fitness dispun de aparatură profesională care le permite oamenilor să își antreneze fiecare grupă de mușchi sub  atenta supraveghere a specialiștilor. Tot aici se găsește și o sală de welness unde sunt așteptați cei care își doresc să se relaxeze în urma unui antrenament la sală.

Instructorii de la centrul de welness sunt pregătiți să predea lecții de arte marțiale. Pe de altă parte, experiențele inedite pot continua oricând în parcul special amenajat pentru pasionații de skateboard. Unul dintre cele mai mari parcuri de acest tip din Europa îi primește pe toți entuziaștii, accesul fiind gratuit.

Mișcarea joacă un rol important în viața oamenilor. Nu doar că îi ajută să se simtă bine în propria piele ci le și oferă o perspectivă îmbunătățită asupra vieții. Indiferent de sezon, locuitorii din Buzău au destule opțiuni pentru a face mișcare. Sălile de fitness dotate cu aparate moderne sunt perfecte pentru cei ce nu au timp să se deplaseze în natură, însă în weekend ieșirile sunt pe lista tuturor de priorități.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close