Articolul zileiȘtirile zilei

Unde va apărea prima zonă „shared-space” din Buzău

Prima zonă „shared-space” din Buzău va apărea, în curând, în centrul municipiului Buzău, ca parte a noului proiect de regenerare urbană implementat de primărie cu fonduri europene. Zona va fi folosită și de șoferi, și de pietoni.

„Shared-space” reprezintă un nouă abordare în materie de design urban ce prevede împărțirea spațiului de către șoferi și pietoni. De obicei, crearea unui „shared-space” presupune îndepăratea indicatoarelor și a marcajelor rutiere. O astfel de zonă va fi amenajată în centrul orașului și va fi cuprinsă între fostul restaurant „Miorița” și intrarea în parcarea hotelului „Pietroasa”.

Decizia a fost luată de municipalitate pentru a permite accesul cu mașina în parcarea celui mai mare hotel din Buzău. Acest lucru înseamnă că porțiunea de stradă poate fi folosită atât de pietoni, cât și de șoferii care vin cu mașina la hotel.

Între timp, lucrările de reabilitare a Pieței Dacia continuă, iar noul centru ar urma să fie gata anul viitor. Două străzi au fost deja închise circulației rutiere, zona de promenadă fiind extinsă până aproape de biserica Sfinții Îngeri, iar în zona sudică a platoului, până la fostul restaurant Miorița.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button