Știrile zilei

Unul dintre cele mai mari parcuri din România va fi amenajat la Buzău

Primarul municipiului Buzău promite amenajarea celui mai marte parc din România, pe un teren neproductiv situat în spatele ștrandului.

În prima parte din acest an, în municipiul Buzău va începe amenajarea unui parc de aproximativ 7,5 hectare, la periferia orașului. Acesta va fi construit în vecinătatea râului Buzău, între Parcul Tineretului și șoseaua digului, loc în care se formase în timp o groapă de gunoi. Este vorba despre o investiție în valoare totală de 18,3 milioane de lei, bani europeni.

Primarul municipiului Buzău spune că amenajarea noului parc va demara în prima parte a acestui an, iar lucrarea va fi gata la finalul anului 2023.

Vor fi alei pietonale, locuri de joacă, spații verzi, un sat de răchită, pergole, bănci și rețea de iluminat. Vor fi amenajate de asemenea grădini unde buzoienii pot cultiva diferite soiuri de legume.

Tot din acest an, între podurile de la Mărăcineni și Vadu Pașii va fi plantată o perdea forestieră de protecție pentru oraș. În aceeaşi zonă, printr-un alt proiect, Primăria Buzău dorește construirea unei noi săli de sport polivalente cu o capacitate de 4.000 de locuri, în locul Ștrandului Tineretului.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: