CORONAVIRUS

Urșii și mistreții fac ravagii în zonele de deal și munte ale județului

Scoase din habitatul lor natural de foame și de intervenția omului, animalele sălbatice se apropie tot mai mult de gospodăriile oamenilor. Buzoienii din zonele de deal și munte ale județului  se plâng de stricăciuni și cer despăgubiri de la instituțiile abilitate.cercetat-de-politisti-pentru-ca-a-tinut-un-mistret-in-gospodarie-5226
În ultima perioadă, nu mai puțin de 23 de sesizări au sosit la Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, prin Serviciul Național Unic de Urgență 112. Buzoienii au cerut disperați ajutorul autorităților, după ce și-au văzut agoniseala distrusă de urșii și mistreții înfometați. Potrivit directorului Agenției pentru Protecția Mediului, Ionuț Apostu, buzoienii care s-au ales cu pagube la culturile agricole, stupii de albine sau alte produse de animalele sălbatice vor fi despăgubiți de către instituțiile în drept.
Dacă în zona rurală oamenii s-au trezit cu fiarele în gospodărie, în municipiul Buzău, locuitorii s-au condruntat cu alte probleme. Potrivit șefului Insectoratului Județean de Jandarmi, cms. Florin Micheten, buzoienii din mediu urban au sunat la 112 din cauza albinelor șia  câinilor vagabonzi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button