Știrile zilei

Ursul a dat iama într-o gospodărie din Bisoca

Se înmulțesc atacurile urșilor în comunele de munte ale județului Buzău. Un urs flămând a făcut ravagii în gospodăria unei femei din Bisoca, unde a ucis o oaie și a schilodit alte animale. Oamenii se plâng că sunt fără apărare și acuză autoritățile de lipsă de implicare.

Duminică noapte, sălbăticiunea a pătruns într-o curte din Bisoca, într-o zonă – ce-i drept – destul de izolată, aproape de mănăstirea Poiana Mărului. În satul Băltăgari, ursul e ca la el acasă.

În noaptea de duminică, pe la ora 03:00, ursul a dat iama în coteț și a devorat o oaie. Femeia de 58 de ani, care locuiește singură, și-a luat inima în dinți și a ieșit afară, reușind să pună animalul pe fugă.

În urma ursului a rămas un dezastru. O oaie a fost mâncată  pe loc, în urmă rămânând doar oasele și blana. Sălbăticiunea s-a retras apoi în întunericul pădurii.

Cazul nu este singular.

Mai mulți localnici din zonă s-au plâns de atacurile dese ale ursului, care face le prăpăd în gospodării. Ei arată cu degetul înspre autorități, spunând că nu se implică deloc:

„Femeia păgubită duminică e singură. Soțul i-a murit de cancer anul trecut. Avea și ea doar patru oi, pe care i le plătise chiar săptămâna trecută ciobanului. Când s-a dus să reclame, de la Primărie i-au spus < Pentru o oaie ai venit dumneata până aici?>. Poate pentru unii nu înseamnă nimic, dar pentru ea, săraca, era mult.” ne-a povestit o localnică.

Specialiștii spun că este vorba despre un comportament specific urșilor la început de hibernare. Oamenii se tem acum că ursul înfometat ar putea ataca din nou, motiv pentru care cer sprijinul autorităților.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. ai face bine domnule reporter sa ii ceri un punct de vedere primarului comunei.
    nu se poate asa ceva. primarul sau cel care a dat un astfel de raspuns, nu o despagubea pe biata femeie din banii lor sau al familiei acestora.
    sa le fie rusine.
    sa despagubeasca femeia urgent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button