Știrile zilei

Ursul a făcut prăpăd într-o gospodărie din Colți

Localnicii din Colți trăiesc din nou sub teroare. De parcă amenințarea coronavirusului n-ar fi fost de ajuns, pentru oamenii din comuna cu chihlimbar au reînceput nopțile albe pricinuite de urșii înfometați. Ultimul atac a avut loc azi-noapte, atunci când sălbăticiunea a ucis un porc.

Problema a fost readusă în atenția opiniei publice chiar de către primarul din Colți, Pavel Petrișor Rădulescu, edil devenit celebru pentru modul în care s-a bucurat de capturarea unui urs, în 2019.

„Știu că nu mai este o prioritate pentru că asupra noastră avem o problemă mult mai mare la nivel național dar azi noapte ursul a atacat din nou în comuna Colţi. Rog autoritățile să emită autorizație de extragere a acestui urs să nu mai avem si alte pagube . Sută la sută voi fi criticat de ONG dar i-aș invita să se lupte ei noaptea cu ursul.”, a scris primarul din Colți pe o rețea de socializare.

În speranța că le va conginve pe autorități să ia măsuri, edilul a făcut publice câteva fotografii cu ce a rămas din bietul animal, după atacul ursului.

Specialiștii spun că este vorba despre un comportament specific urșilor la ieșirea din hibernare. Oamenii se tem acum că ursul înfometat ar putea ataca din nou, motiv pentru care cer sprijinul autorităților.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button