Știrile zilei

UTIMA ORĂ! Suntem cu un picior în scenariul roșu

Este o chestiune de ore până când municipiul Buzău va intra în scenariul roșu, ceea ce va aduce cu sine noi măsuri restrictive.

Potrivit raportării făcute în urmă cu puțin timp, municipiul Buzău a ajuns la o rată de infectare de 2,96 cazuri la mia de locuitori, numai în ultimele 14 zile fiind confirmate 386 de cazuri noi.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 70 cazuri noi de infectare (dintre care 8 pacienti testati in laboratoare private si 4 pacienti testati in unitati sanitare din alte judete). Pacienții au vârste intre 1 an și 84 de ani. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

  • CE PRESUPUNE SCENARIUL ROȘU?

Potrivit celei mai recente Hotărârii adoptate de Guvern privind prelungirea stării de alertă, în județele sau localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de coronavirus este egală sau mai mare de 3/1.000 de locuitori, sunt obligatorii următoarele restricții:

  • este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;
  • este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;
  • în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  • este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Iată situația pe localități, conform raportării Instituției Prefectului:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button