Știrile zilei

V-AR PLĂCEA SĂ AVEM AȘA CEVA ÎN BUZĂU?

Dispozitivul de mai sus – căruia haideți să-i spunem „Energy Tree” –  este o stație de încărcare pentru dispozitive mobile și Internet wireless, instalată permanent în spațiile publice pentru a oferi trecătorilor posibilitatea de a-și încărca gratuit dispozitivele mobile. Proiectul este unul inovativ și fezabil, mai ales într-un Buzău care a prins gustul dezvoltării și care pare să aibă și resursele necesare pentru asta.

Un astfel de spațiu a fost amenajat deja în Timișoara, acolo unde locuitorii își pot încărca telefoanele mobile folosind energia solară. Imaginea de mai sus este realizată însă într-un alt loc care stă sub semnul inovării, grație implicării companiei OMV. Mai exact, „Energy Tree-ul” din imagine a fost realizat de câțiva elevi pricepuți și amplasat în curtea unei pensiuni din Bran. Aici se desfășoară, an de an, proiecte ale OMV Petrom pentru tinerii care vor să învețe o meserie și să contribuie, prin eforturile lor, la creșterea calității vieții și la progresul propriu.

Este greu de estimat cam cât ar costa o astfel de stație, având în vedere că e făcută doar din lemn, fier, baterii și panouri prefabricate. Mai mult decât atât, există companii specializate care produc astfel de stații.

Cum ar arăta câțiva „Copaci Energetici” în Buzău? Ar îmbunătăți arhitectura urbană a Pieței Dacia – de exemplu – sau sunt mai frumoase băncile din beton? Și, până la urmă, ar fi utile zecile de capete de încărcătoare buzoienilor care au rămas fără baterie la telefon, tabletă sau mai știu eu ce gadget?

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.