PoliticăȘtirile zilei

Va fi Marcel Ciolacu premier? Mesajul de ultimă oră al unui greu din PSD

„Un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos”, opinează Paul Stănescu, secretar general al PSD, care crede totuși că președintele Klaus Iohannis nu va refuza să îl desemneze premier pe Marcel Ciolacu, intrând astfel „într-un joc iresponsabil”.

Într-un mesaj pe Facebook, secretatul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, transmite că, în cazul în care liberalii și Klaus Iohannis nu vor fi de acord cu rotația guvernamentală, atunci România va intra într-o criză politică:

Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică

Ultima obsesie născută în spațiul public – dacă se va face sau nu rotația – riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice. Iar românii și mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat.”, a scris Paul Stănescu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

Numărul doi din PSD mai precizează că nu are emoții în privința desemnării lui Marcel Ciolacu în funcția de premier, aminitind totodată de protocolul semnat de ambele partide:

Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil.

România este văzută acum ca un pilon de stabilitate regională, când toți vecinii noștri au probleme mari: în Ucraina este război, în Republica Moldova premierul și-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE. Un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forțele antidemocratice care stau la pândă.

Lucrăm la un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine în ultimul an, dar și pe corectarea unor erori, și cel mai important este faptul că avem destulă treabă până la rotație, care se va întâmpla abia peste câteva luni bune.

Sunt convins că Partidul Național Liberal este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat. Noi avem intenția și voința de a asigura României o guvernare stabilă cel puțin pe termen mediu. Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe.

Stănescu a reamintit că prioritățile României de azi nu sunt acordurile politice, ci îndeplinirea obiectivelor din Programul Național de Relansare și Reziliență:

Trebuie să ne concentrăm acum pe prioritățile pe termen scurt, care sunt legate de PNRR și de cererile de plată numărul 2 și 3 și, evident, de îndeplinirea integrală a țintelor și jaloanelor. Cred că despre asta trebuie să discutăm mai mult, nu despre rotație, care este clar reglementată într-un acord politic.

Cine va băga bețe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât și electoral.”, a mai scris Paul Stănescu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button