AdministrațiePolitică

Va fi SHOW în Consiliul Județean! Părinții elevilor de la Școala Populară de Arte vin să ceară SOCOTEALĂ consilierilor ACL

Potrivit colegilor de la News Buzău, mai mulți părinți sunt hotărâți să vină la ședința Consiliului Județean de joi, pentru a cere socoteală aleșilor PDL și PNL, care blochează darea în folosință a clădirii Muzeului Județean.ipp
Se anunță o ședință cu scântei joi la Consiliul Județean. Aflat la a patra încercare, proiectul privind darea în folosință a imobilului de pe Bălcescu, în care s-au investit 9 milioane de euro, riscă să fie respins din nou, din cauza orgoliilor unor consilieri județeni.
Pentru că situația pare să nu aibă nicio rezolvare și patru instituții continuă să își desfășoare activitatea în spații închiriate, părinții unor elevi de la Școala Populară de Arte au decis să protesteze față de încăpățânarea consilierilor opoziției, care ori votează împotrivă, ori se abțin de la vot. Astfel, clădirea stă cu lacătul pe ușă, în timp ce Muzeul Județean, Teatrul „George Ciprian”, Centrul Județean de Cultură și Artă și Școala Populară de Arte se înghesuie în sedii strâmte, luate în chirie.
Nemulțumirea părinților pare să fi ajuns la apogeu, mai ales după ce aproape 300 de copii nu mai pot participa la lecțiile pentru care și-au plătit deja taxa de școlarizare. În speranța că proiectul va trece și clădirii i se va reda funcționalitatea mult așteptată, reprezentanții școlii au mutat pianele în imobilul de pe B-dul Nicolae Bălcescu. Surpriza a venit atunci când, din orgoliu personal, consilierii județeni ai PDL și PNL s-au opus aprobării proiectului, ceea ce a făcut ca pianele să zacă nefolosite argument+arguing+argue1în încăperile abia modernizate din sediul muzeului.
Pentru că este nevoie de o macara specială care să transporte înapoi în sediul improvizat de la Concas voluminoasele instrumentele muzicale, iar aceasta lipsește, copiii trebuie să își ia gândul de la lecțiile pe care le-au așteptat atâta amar de vreme.
Dacă doleanțele părinților îi vor îndupleca pe ACL-iști, rămâne de văzut, însă ceea ce contează, în definitiv, este că o clădire reprezentativă pentru județul Buzău, pentru a cărei reabilitare s-au făcut eforturi deosebite, rămâne cu ușile ferecate, spre dezgustul nației și dezamăgirea a sute de copii, prizonieri în războiul unor oameni mari.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close