Știrile zilei

Val de prezentări, la UPU Pediatrie | Avertismentul medicilor

Răcirea vremii și începerea anului școlar au adus și primele îmbolnăviri în rândul copilor. Un val de viroze a aglomerat Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie a spitalului din Buzău, iar medicii atrag atenția că abia în două săptămâni se va atinge vârful îmbolnăvirilor în rândul celor mici.

Cei mai mulți dintre copiii ajunși la UPU Pediatrie au febră foarte mare, iar asta îi sperie pe părinți. Medicii spun că numărul prezentărilor este comparabil cu cel înregistrat înaintea pandemiei de coronavirus.

În plus, cadrele medicale sunt de părere că, anul acesta, nu vom mai scăpa nici de cazurile de gripă, care, în perioada pandemiei, au fost foarte rare.

În fiecare zi, la UPU Pediatrie se prezintă 50-60 de pacienți. Micuții sunt aduși cu probleme respiratorii ușoare, iar mulți dintre ei pot fi tratați acasă, după consultul de specialitate.

Medicii atrag însă atenția asupra simptomei care îngrozește orice părinte: febra. Pediatrii spun că aceasta ar fi marea problemă, iar dacă persistă câteva zile, copilul trebuie să fie adus la spital.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!