Știrile zilei

Valul de COVID la Buzău nu poate fi oprit..

Creștere accelerată a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, în județul Buzău. De la o zi la alta, peste numărul total al cazurilor se mai adaugă cel puțin 100, în timp ce numărul de locuri din spitalele suport COVID scade dramatic.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore în județul Buzău au mai fost confirmate 101 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Dintre aceștia, 14 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize, iar 4 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 84 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Tot DSP transmite că au fost înregistrate două decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19:

  • DECES NR. 141: pacientă în vârstă de 65 de ani este confirmată cu infecție cu SARS CoV-2. Se internează pentru tratament de specialitate în Spitalul Râmnicu Sărat pe secția ATI. Starea generală se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală, diabet, obezitate, hepatită, hipertensiune.
  • DECES NR. 142: pacient în vârstă de 52 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: tetrapareză spastică sechelară AVC, diabet zaharat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Doresc sa ne închidă, toata lumea poarta masca de cel putin 1 săptămână, ne spalam pe mâini și față de ne tocim pielea și tot cresc cazurile ??? Ceva pute la mijloc, ori masurile ce se impun sunt 0, exact ca închiderea in casa din martie…nici un rezultat, am stat degeaba in case. Acum doriți închiderea din nou…app vine valul 3 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button