AdministrațieȘtirile zilei

ULTIMA ORĂ: Veste bună de la RAM Buzău!

În cursul zilei de astăzi, RAM Buzău a anunțat că nu va mai fi întreruptă furnizarea apei calde menajere, așa cum se anunțase inițial. Decizia vine după două săptămâni de tatonări între RAM și Ecogen, firmă care asigură producerea de agent termic pentru populație. La capătul acestui domino nervos ale cărui victime colaterale nu erau alții decât buzoienii de rând, firma producătoare de agent termic a decis să lase de la sine.

Săptămâna trecută, Ecogen anunțase că va stopa furnizarea agentului termic necesar încălzirii apei pentru aproape zece mii de locuințe. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru buzoienii care nu au apucat să își monteze centrale de apartament.

Dacă inițial oprirea apei calde era programată să aibă loc sâmbătă, între timp firma a decis să mai aștepte până luni. Astăzi însă, Ecogen a anunțat continuarea furnizării de agent termic, făcând mii de oameni să respire ușurați. Măsura opririi robinetelor va fi însă pusă în aplicare pe 27 august, atunci când RAM Buzău va avea capacitatea de a furniza singură agent termic.

Între timp, RAM Buzău continuă lucrările de instalare a unui cazan propriu în cartierul Dorobanți. După punerea în funcțiune a cazanului, PT 4 va putea produce și livra agent termic, RAM devenind astfel producător independent.

Relațiile dintre RAM și Ecogen au intrat în era glaciară în primăvara acestui an, atunci când caloriferele buzoienilor s-au răcit brusc. Ecogen – firma privată care producea agentul termic pentru RAM – a decis să se retragă din înțelegere, invocând faptul că nu i-au fost plătite facturile.

După un adevărat război al nervilor, divorțul definitiv dintre RAM și Ecogen era inevitabil. Odată cu încetarea livrării apei calde, cele două entități vor încheia orice fel de colaborare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close