ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Veste bună pentru șoferi | Marcel Ciolacu: „Eu am avut doar o implicare sentimentală”

Astăzi s-au pus bazele dezvoltării infrastructurii rutiere și conectării Buzăului cu Autostrada A7. Un protocol încheiat între Primărie și CNAIR prevede amenajarea unui drum de legătură între A7 și municipiul reședință de județ.

Un nou pas spre dezvoltarea Buzăului, odată cu semnarea Protocolului „Centura Buzău”. La evenimentul desfășurat astăzi, la Palatul Comunal, au participat primarul Constantin Toma, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Autorii proiectului cred că acesta nu doar va spori atractivitatea municipiului pentru investitori, ci va contribui și la creșterea importanței economice a întregii zone. Centura Buzăului este parte dintr-o rețea integrată de #infrastructură și va constitui o verigă deosebit de importantă între Autostrada Moldovei și Drumul Expres Buzău-Brăila.

Totodată, accentul pe descentralizare, promovat intens de PSD, reprezintă cheia pentru dezvoltarea locală, cred oficialii de la București.

Municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7! Drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei și Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autoritățile locale!CNAIR și Primăria Municipiului Buzău au semnat astăzi un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum. Prin document se stabilește inclusiv contribuția financiară a fiecărei părți pentru finanțarea ”Contractului necesar Studiului de Fezabilitate destinat tronsoanelor 2, 3 și 4” ale acestui proiect. Începând de astăzi, CNAIR și Primăria Municipiului Buzău pot începe demersurile pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare derulării, contractul fiind finanțat prin POIM 2014-2020.Ulterior, proiectarea și execuția Drumului de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău, cu o lungime de aproximativ 9 km, vor putea fi finanțate prin POT 2021-2027”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după semnarea protocolului.

La semnarea protocolului a fost prezent și Marcel Ciolacu. Liderul PSD a precizat că a avut doar o implicare „sentimentală” în realizarea acestui proiect:

Pentru Buzău este un proiect decisiv pentru că aceşti 25 de kilometri de centură ce vor lega oraşul de A7 şi de drumul expres Buzău-Brăila este un lucru care are un sens şi o logică, avem un ministru şi un primar care înţeleg fenomenul şi acest lucru va duce la dezvoltarea municipiului şi a judeţului. Eu am avut doar o implicare sentimentală pentru că sunt buzoian şi mă bucur că în nici un an de zile lucrurile au luat acest trend pozitiv la ministerul Transporturilor.”, a spus Marcel Ciolacu.

De la Buzău, oficialii de la Buzău au plecat la Focșani unde au semnat ouă noi contracte pentru realizarea unor loturi din autostrada A7. Este vorba despre loturile 1 şi 4 din A7, pe secţiunea Buzău-Focşani. Eticheteprotocol orbital buzau protocol primarie cnair Sorin Grindeanu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Concentric, descentric, cat timp Toma ne da afara cu autovehiculele, ca nu e in stare sa gandeasca doua mutari precum la sah, pe la oborul de animale (altul exista?), suntem degeaba. Ideea de baza e ca se construiesc chestii pentru a OCOLI Buzaul. Nicu Ctinescu nu a fost buzoian, si d-aia e cel mai vanturat exemplu, ca o ironie. A naibii planeta ne-am ales sa vietuim, cu asa sistem politic democratic de scoate la suprafata decat spuza. Eu, sa fiu extraterestru, asa as tria lumea, dupa cum ce si-au ales, si apoi BOOOM!
    Ce mizerii traim, nici soda nu ne mai face bine. Puneti mana si downloadati cum sa prasiti, sa puneti arpagic si altele, ca statul stie decat placute, era sa scriu ”MUE”, sa va dea la ananghii!

  2. Festivism comunistoid! Mare realizare! Ne gandim ca vom realiza un studiu de fezabilitate pentru un drum! Pai cand se va semna contractul, cand studiul va fi realizat, cand se va semna contractul de proiectare si asa mai departe pana la inaugurarea drumului, va dati seama cate prilejuri de infatuare gratuita, de lauda cu realizarile prezente si viitoare, de discursuri sforaitoare? Intre timp, bani, multi bani! Vor intra in diverse buzunare, se vor scurge de nici nu zici c-au fost! Si voturi la toate scrutinurile ce vor fi, ca de, cica speranta moare ultima! Ma simt ca-n emisiunea aia cu multe vomitaturi, nu sint celebru, dar scoatema de aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button