Economic

Veste excelentă pentru firme: Fiscul nu îți mai poate bloca contul fără aviz prealabil de 30 de zile

Poprirea conturilor bancare nu se mai poate face fără să fii  înștiințat în prealabil, conform unui act normativ recent intrat in vigoare. Astfel, dacă reprezinți o societate comercială, este exclus să te trezești cu conturile blocate peste noapte, Fiscul fiind nevoit să aștepte 30 de zile de la data de la care te-a notificat.fisc

Este vorba de OUG nr.8/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151 din 28.02.2014, care a modificat Codul de procedura fiscală.

Potrivit ordonantei recente, Fiscul nu poate pune poprire pe cont mai devreme de 30 de zile de la data informarii contribuabililor.

„Pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmariti prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, prevederile alin. (5) aplicandu-se in mod corespunzator. In acest caz, prin exceptie de la art. 145 alin. (1), poprirea nu poate fi infiintata inainte de implinirea unui termen de 30 de zile de la data comunicarii somatiei”, stipuleaza in ordonanta mentionata.

Înainte de intrarea în vigoare a OUG nr.8/2014, conturile bancare puteau fi blocate fără înstiintarea in prealabil a celor afectati. Desi reglementarile anterioare prevedeau si anuntarea acestora, nu era mentionata data la care urma sa se întâmple acest lucru.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5