Știrile zilei

Veste excelentă, pentru locuitorii comunei Mărăcineni

Cel mai dorit proiect de la Revoluție încoace, alimentarea cu gaze a comunei Mărăcineni, este la un pas de realizare! De curând s-a finalizat procedura de licitație pentru lucrarea de subtraversare a conductei de gaz, iar câștigătoare a fost desemnată Asocierea COMESAD RO SA și COMESAD ENERGO SRL.

Potrivit unei postări făcute pe Facebook de reprezentanții Primăriei Mărăcineni, azi-noapte, la ora 24:00, a expirat și termenul de depunere a contestațiilor, așa încât constructorul desemnat câștigător se poate apuca de treabă. În perioada următoare va fi semnat ordinul de începe a lucrărilor, urmând să fie amenajată și organizarea de șantier.

Extinderea rețelei de gaze na­tu­rale reprezintă dezideratul central al tuturor locuitorilor din Mărăcineni. Sunt puține lucruri care îi lipsesc frumoasei comune situate pe așa-numita Eurocentură a Buzăului, iar gazele reprezintă unul dintre ele.

  • Țeava de oțel care va subtraversa albia Buzăului si canalul energetic in lungime de 800 m (evidențiată cu albastru) va fi ansamblată din bucăți sudate. Lucrările ar urma să dureze șase luni.
Evidențiat cu portocaliu este noul traseu al conductei.

După termenul estimat de specialiști (finalul anului 2021) ar urma să fie realizată branșarea comunei, operațiune care s-ar putea realiza în primele luni ale anului viitor.

Mărăcineni este prima comună în care vor ajunge gazele naturale după subtraversarea magistralei. Vor urma Săpoca și alte comune de pe valea Slănicului – Săpoca, Cernătești, Beceni -, după care gazele vor încălzi și alte locuințe din zona de est a județului.

La cristalizarea proiectului a contribuit, în mod decisiv, lideri politici din Buzău, precum președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Neagu, și primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru. De asemenea, proiectul nu ar fi fost posibil fără sprijinul necondiționat al reprezentanților TransGaz.

Veste mare pentru comuna Mărăcineni!

S-a finalizat procedura de licitație pentru lucrarea de subtraversare a conductei…

Publicată de Primăria Comunei Mărăcineni pe Vineri, 7 mai 2021

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: