EducaţieȘtirile zilei

Veste de ultimă oră pentru toți elevii din județ

Începând de astăzi, elevii care locuiesc in mediul rural pot circula gratuit cu autobuzele Trans Bus în baza unui abonament subventionat de Primăria municipiului Buzău.

Până acum, facilitatea era acordată doar elevilor care aveau adresa din buletin în municipiul Buzău. Această inechitate a fost rezolvată astazi, printr-un proiect de hotârâre aprobat de consilierii municipali.

Astfel, atât elevii din municipiu, cât și cei din județ vor orimi un abonament gratuit pe o singură linie, aceștia având posibilitatea de a-si procura un abonament pe toate liniile Trans Bus la un preț special, de 30 de lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

6 comentarii

  1. Si cei care locuiesc si muncesc in Buzau si platesc impozite, sa isi ia abonament cu 90 lei, nu? Si daca se poate sa stea si in picioare in autobuz, ca elevii cu abonament gratuit sunt obositi si se odihnesc pe scaune………..

    1. Se vede ,din postare,că nu aveți copii.Dumneata ai din ce plăti abonament,că lucrezi,dar copii din alocație,cu ce să mai plătească?Părinții trebuie să plătească două abonamente.Grija dumitale este aceea că stai în picioare,pentru 5 min.de mers,dar bieții copii ,poate că trebuie să fi mers zile în șir pe jos de la școală până la gară sau autogară(după caz)pentru că nu aveau posibilitatea de a-și plăti un abonament și aici în oraș.Câtă lipsă de educație …Mulțumiri dl.primar Toma și întregii sale echipe,că prețuiesc ,mai mult decât orice ,viitorul copiilor noștri!

  2. Copiii sunt responsabilitatea financiar legala a parintilor. Apoi a comunitatii. Este o facilitate pe care comunitatea trebuie sa si poata fi capabila sa o sustina. Cat despre lipsa elementara de educatie a unora dintre acesti elevi, tot parintii sunt principalii responsabili si abia apoi comunitatea.

  3. Este o măsură foarte bună. Pana acum decizia de a călători gratuit cu autobuzul doar pentru elevii din oraș era o gravă discriminare față de elevii din mediul rural. Sa stiti ca foarte multi stau in chirii, alții la diferite gazde, plătesc facturi si întrețineri la fel ca cei care sunt din oras si spre deosebire de aceștia uneori cu mari sacrificii, iar cei care fac naveta nici macar nu au abonamentele decontate in totalitate. Unde este acel invatamant gratuit cu care se lauda sistemul din România daca uneori un an școlar pentru un elev din mediul rural costa cu mii de lei mai mult decât pentru un elev din mediul urban? Aceasta măsură trebuia luată de foarte mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button