Social

Primăria Buzău va oferi subvenții pentru cumpărarea centralelor de apartament

Primarul municipiului Buzău a declarat astăzi că ia în calcul alocarea unor sume de bani pentru familii nevoiașe din 38 de blocuri ce vor fi debranșate de la rețeaua de termoficare a orașului. Afirmația a fost făcută în contextul în care, anul acesta, gigacaloria s-ar putea scumpi cu aproape 200 de lei pentru buzoieni, iar RAM se află pe pierderi.

Primarul Constantin Toma a făcut astăzi o dezvăluire despre starea dezastruoasă în care se află Regia Autonomă Municipală. Rămasă cu doar o treime din numărul de abonați inițiali, RAM ar putea avea soarta societății de termificare din Galați, care s-a închis după ce a devenit neprofitabilă.

loading...

În acest context, a precizat primarul Constantin Toma, 38 de blocuri din Buzău ar urma să fie debranșate de la RAM chiar în următoarea perioadă, deoarece mai au doar câte un singur abonat pe fiecare scară.

Astfel, pierderile înregistrate de RAM Buzău pentru alimentarea cu energie a unui singur apartament dintr-un bloc ar fi uriașe, iar societatea și-ar nega menirea.

Constantin Toma, ales astăzi președinte al Organizației Municipale a PSD Buzău

De asemenea, edilul a menționat că ia în calcul să aloce sume de bani locatarilor din cele 38 de blocuri debranșate, pentru ca aceștia să își poată monta centrale de apartament.

„Ne gândim la o soluție prin care să îi ajutăm pe acești oameni. Cel mai probabil vom ajuta cazurile sociale și familiile cu venituri mici.”, a precizat edilul, care afirmă că Primăria lucrează chiar acum la o strategie pentru ajutorarea celor care nu-și permit cumpărarea unei centrale termice.

Este posibil ca scenariul să nu fie atât de negru chiar din acest an pentru RAM Buzău și pentru cei racordați la rețeaua de termoficare a orașului. Din acest punct de vedere, primarul Toma încă mai speră la o subvenție acordată de Guvernul României, așa cum s-a întâmplat anul trecut, în urma lobby-ului făcut de liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5