Social

Vestea care le dă FIORI buzoienilor de la bloc

O veste venită dinspre Primărie îi va indispune cu siguranță pe buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Potrivit primarului Constantin Toma, în această iarnă este foarte posibil ca Ministerul Dezvoltării să NU mai acorde subvenţia la căldură. Buzoienii vor fi nevoiți astfel să plătească preţul întreg, creșterea fiind una sensibilă: de la 230 de lei, cât este acum, la 430 de lei.

În acest moment nu se știe sigur dacă Guvernul va mai acorda sau nu subvenția de aproape 200 de lei per gigacalorie. În aceste condiții, nici Primăria nu mai pare a fi dispusă să achite diferența de bani, motivând că nu are fondurile necesare susținerii unei astfel de facilități.

  • RAM Buzău, între faliment și subzistență.

Așa se face că, începând cu luna noiembrie, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire ar putea plăti prețul întreg pentru o gigacalorie. Problema e că, în condițiile date, nu se știe câți locatari ar mai dori să rămână abonați la RAM, firmă ce s-ar putea confrunta cu debranșări în masă.

În urmă cu doi ani, RAM Buzău avea în jur de 15.000 de abonați casnici și aproape o mie de societăți comerciale racordate. La începutul acestei ierni, vor mai fi rămas puțin peste 10.ooo de apartamente, tendința fiind în scădere și în cazul societăților.

  • Soluția buzoienilor, centralele de apartament.

În trecut, primarul Buzăului a explicat că, dacă Regia Autonomă Municipală va închide ochii, va căuta soluţii pentru cazurile sociale, în situaţia în care acestea vor fi obligate să îşi monteze surse alternative de căldură.

În timpul campaniei electorale din 2016, primarul Constantin Toma părea atras de ideea subvenționării de la bugetul local a locatarilor care nu își permit să își cumpere singuri o centrală de apartament. Până la acest moment, nu s-a anunţat însă nicio astfel de decizie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5