Educaţie

Veste bună pentru profesorii buzoieni. Decizia de ultim moment a Guvernului

Profesorii care au obținut peste nota 7 la examenul de titularizare din ultimii 6 ani se pot angaja pe perioadă nedeterminată în școala la care predau. Potrivit ISJ Buzău, 80 de profesori din județ pot beneficia de efectele OUG.

Decizia vine după ce astăzi, Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care permite profesorilor să se titularizeze pe baza notei obținute la examenul titularizarenațional de titularizare în anii anteriori.

Potrivit HotNews, la începutul sedintei de guvern, Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a declarat: „respectăm ce ne cere Curtea Constiuțională”.

  • Modificarea Legii Educației vine la o săptămână după ce Curtea Constițutională a publicat motivarea deciziei de neconstituționalitate a articolului care le permite profesorilor să se titularizeze folosind rezultatele la examenul de titularizare din ultimii 6 ani.

 

Iată ce spune articolul declarat neconstitutional de către Curtea Constituțională:

Art. 253 – (1) Cadrele didactice netitulare calificate care au participat in ultimii 6 ani la concursul national unic de titularizare, care au obtinut cei putin nota/media 7 si au ocupat un post/o catedra, devin titulare in sistemul de invatamant preuniversitar, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii generale:
a) se certifica viabilitatea postului/catedrei;
b) consiliul de administratie al unitatii de invatamant respective este de acord.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close