Administrație

Vești bune de la IPJ Buzău, după primele două luni ale lui 2015

Criminalitatea sesizată a scăzut cu 13% în primele 2 luni ale anului 2015 la nivelul judeţului Buzău, tendinţa de scădere fiind menţinută în ceea ce priveşte criminalitatea judiciară şi criminalitatea stradală. * Numărul accidentelor grave de circulaţie a scăzut cu 16%, iar numărul persoanelor decedate în urma evenimentelor rutiere a scăzut cu 55,5%.
Vești îmbucurătoare de la IPJ Buzău, care a analizat activitatea polițiștilor din primele două luni ale anului. În această periadă a scăzut nivelul criminalităţii sesizate cu 13% ( -264), pe fondul scăderii criminalităţii judiciare cu 23% (-317 ).
Obiectivele majore urmărite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău în anul 2015 sunt creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri şi asigurarea resurselor umane şi a mijloacelor necesare  Politia Bzdezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale.
„Infracţionalitatea contra patrimoniului a înregistrat scăderi în perioada evaluată de la 1016 la 808 ( -208).
În cadrul infracţiunilor contra patrimoniului , furturile deţin o pondere de 65 % şi se află în scădere faţă de aceeaşi perioadă 2014, de la 683 la 556 ( – 127). Pe genuri de infracţiuni furturile din locuinţe au scăzut de la 142 fapte la 136 fapte, iar furturile din auto au scăzut de la 41 la 37 ( – 4), iar furturile de componente au scăzut de la 26 la 15 ( – 11) .
Analiza situaţiei accidentelor de circulaţie înregistrată în perioada de referinţă   indică reducerea numărului persoanelor decedate cu 5, de la 9 la 4 şi o uşoară creştere a răniţilor grav de la 11 la 12.
Din punct de vedere al cauzalităţii, se remarcă menţinerea vitezei şi indisciplinei pietonale ca principale cauze generatoare de accidente de circulaţie în perioada de referinţă.”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button