Politică Știrile zilei

Vicepremierul Marcel Ciolacu, tot mai puternic la București | Ultima mișcare din Guvern

Vicepremierul Marcel Ciolacu își întărește poziția în aparatul guvernamental. Grație unei Ordonanțe de Urgență emise la finele lui 2017, liderul PSD Buzău ar urma să aibă propriul aparat de lucru în Guvernul Tudose. Analiștii politici interpretează această mișcare drept o consolidare a poziției viceprim-ministrului la Palatul Victoria, dar şi o poziţionare faţă de premier.

Conform actului normativ publicat în Monitorul Oficial în 29 decembrie 2017, vicepremierii vor avea dreptul la un aparat propriu de lucru din care vor face parte secretari de stat şi consilieri de stat, care pot fi desemnaţi sau revocaţi doar prin decizia premierului, la propunerea vicepremierului în cauză.

Presa centrală notează însă că, potrivit unor surse politice, Ordonanţa l-ar viza exclusiv pe Marcel Ciolacu, singurul vicepremier fără portofoliu din Guvern. Ceilalți doi vicepremieri – Paul Stănescu și Grațiela Gavrilescu – sunt și miniștri, deci au deja propriile aparate de lucru.

Apropierea dintre deputatul buzoian și premier nu este nicidecum una circumstanțială. Însuși vicepremierul Ciolacu a afirmat că îl leagă o prietenie veche de Mihai Tudose, cei doi fiind, în trecut, colegi de grup la Camera Deputaților și petrecând timp împreună, alături de familiile lor.

„Aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului este structură fără personalitate juridică, finanțată din bugetul SGG, condusă de viceprim-ministru; în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului își desfășoară activitatea unul sau mai mulți secretari de stat și consilieri de stat, numiți, respectiv eliberați din funcție, prin decizie a primului-ministru, la propunerea viceprim-ministrului”, se arată în Ordonanța de Urgență nr. 115/2017.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Un ministru sau viceprim-ministru fără aparat de minister nu poate face nimic, asa ca mi se pare normal, dar sa vedem ce atribuțiuni va avea, dacă este fără portofoliu,,,

  • In vara trtecuta, am fost in strandul Monteoru si fara sa vreau am ascultat la discutiile unor indivizi destul de gomosi si zgomotosi, ce-l cunosteu pe Ciolacu, spunand cate vrute si nevrute despre pungasiile vicepremierului. Totusi, faptul ca nu-i obraznic si nu vorbeste fara el si nu ataca pe nimeni, este binevoitor cu totii, eu ii dau consideratiune, mai ales ca este singurul care s-a implicat in bunastarea buzoienilor. Ca a fost cumva Cezar Preda pe acolo, Ioanii,Mocanii, Boscodelii si Bagii , totii numai nenorociri au adus. Ciolacu si primarul Toma, continuu fac ceva, ceva nou si bun.