PoliticăȘtirile zilei

Vicepremierul Marcel Ciolacu va conduce comitetul de coordonare pentru construcția autostrăzii Ploiești – Brașov

Românii care își petrec zilele libere pe Valea Prahovei știu că îți trebuie nervi de oțel pentru a face față blocajelor din trafic. După o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, Banca Mondială a fost de acord să susțină construirea unei autostrăzi care să lege Ploieștiul de Brașov, iar persoana desemnată că conducă comitetul de coordonare este vicepremierul buzoian Marcel Ciolacu.

Astăzi, la Palatul Victoria, premierul Mihai Tudose a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de țară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră.

Reprezentanții instituției financiare internaționale au comunicat decizia Băncii Mondiale de a susține implementarea proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov.

În cadrul întrevederii au mai fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov, cu asistență asigurată de Banca Mondială. În acest sens, vor fi înființate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care va coordona implementarea tehnică a proiectului, a declarat că instituția pe care o conduce se va implica total în realizarea acestui obiectiv.

La întrevedere au mai participat din partea Guvernului vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, ministrul finanțelor publice, Ionuț Mișa, secretarul general al guvernului, Roxana Bănică, secretarul de stat în ministerul transporturilor, Maria Magdalena Grigore, și consilierii de stat, Daniela Mocanu și Felix Rache.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button