Știrile zilei

Victimă a unui accident rutier cumplit, o asistentă medicală din Buzău are nevoie urgentă de sânge

[mks_col] [mks_two_thirds]

Este nevoie de solidaritate pentru asistenta medicală în vârstă de 38 de ani Maria Tănăsescu, angajată a secției Radiologie din Policlinica „23 august”, care a fost grav rănită duminică, într-un accident rutier. Internată la Spitalul Floreasca din Capitală, asistenta are acum nevoie urgentă de sânge. De menționat că poate dona oricine, indiferent de grupa sanguină.

Cazul a fost relatat pe larg de către Sănătatea Buzoiană. Asistenta medicală de radiologie Mariana Tanasesscu, împreună cu fiica sa de numai 11 ani, au fost victimele unui accident de circulatie, duminică la prânz, pe DN1B, Buzau-Ploiesti, in zona localitatii Merei. Potrivit IPJ Buzau, un sofer in varsta de 61 de ani, din Prahova, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de trafic, a intrat pe contrasens si a intrat violent in masina condusa regulamentar de asistenta medicala din Buzau, in varsta de 38 de ani, in care se afla cu fiica ei.

După aproape trei zile de Terapie Intensiva i-au fost restabilite functiile vitale, iar in zilele urmatoare ar trebui sa fie supusa mai multor operatii. Din pacate, criza de sange care persista in spitalele romanesti face imposibila interventia, astfel ca toti cei care doresc sa ajute o tanara mama, care isi creste singura cei doi copii, sunt rugati sa doneze la cel mai apropiat Centru de transfuzii, mentionand ca sangele donat este pentru Tanasescu Mariana, din Buzau, in varsta de 38 de ani, internata la Spitalul de Urgenta Floreasca.

[/mks_two_thirds] [mks_one_third] M. Tănăsescu (foto stânga) – Sănătatea Buzoiană

As.-Mariana-Tanasescu-si-dr.-Maria-Albu

Tot duminică, un accident rutier deosebit de grav, produs aproape de Hanul lui Țintă, a curmat viața unui băcăuan de 45 de ani și a făcut încă patru victime, internate cu răni grave la spital. Sectorul de drum este extrem de periculos, mai ales că în zonă nu există delimitatoare de sens.

[/mks_one_third] [/mks_col]

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

5 comentarii

  1. Duminica mă îndreptăm spre buzau de la Slănic, am întâlnit un accident grav pana în Ulmeni sau după .despre ăla este vorba??

  2. In cazul in care este real ceea ce cereti (sange), cred ca era indicat sa precizati si grupa sanguina, nu?
    Cine sa doneze, ce?

  3. Unde când cum…sunt prezent.se poate la Floreasca,acolo unde este doamna asistenta internata? Din păcate nu am mai multe date de contact sa pot sa și vorbesc cu cineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!