Știrile zilei

VIDEO: Au găsit pe stradă un portofel cu bani

Politistii locali care își desfășurau activitatea pe str. Tudor Vladimirescu din municipiul Buzău au găsit, în zona unui bar, un portofel si o sumă de bani. După efectuarea cercetărilor, bunurile au fost restituite aparținătorului.

Ieri în timpul patrulării, polițiștii locali buzoieni au zărit pe jos un portofel și o sumă de bani. În urma cercetărilor, s-a constatat că în interiorul portofelului se aflau documente personale ale apartinătorului (act de identitate, carduri bancare) si suma de 330 lei iar, în apropierea acestuia se afla și suma de 2 200 lei.

A fost identificat apartinatorul portofelului, care a fost invitat la sediul Politiei Locale Buzau, unde i-au fost inmanate bunurile pierdute.

Polițiștii Locali avertizeaza cetatenii municipiului Buzau că insuşirea bunului găsit sau care a ajuns din eroare la o persoana sunt fapte prevazute de art. 243, Noul Cod Penal, dupa cum urmeaza:

alin 1.  Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

               alin 2. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.”

Directia de Poliţia Locală Buzău reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera de competenţă –Telefonul Cetateanului  0238.955.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Mare lucru! Este datoria lor sa facă asa ceva! Dacă nu înapoiau bunurile găsite riscau sa fie acuzați de însușirea bunului găsit.
    Gardienii locali nu se ocupa cu infracțiunile, ci doar sancționează contravențional boschetarii și băbuțe care vând pe strada pătrunjel.
    Nu exista niciun motiv pentru a suna la ei! Sunați la 112 sa vina Politia ori Jandarmeria!

  2. Da bravo acum câteva zile au amendato pe o femeie săracă de la peni de la gara cică pentru cerșetorie :)) se ocupa și ăștia numai cu găinarii dar în școli că se droghează ăștia că dracii nu mai controlează treacă meargă când la bătut pe copilul ăla la gara niste huligani cu pumnale și nu mai știu ce nu sa băgat nimeni o femeie din dambroca a fost batuta cu sălbăticiune acum câteva luni tot la fel nmc ooffff Românie draga!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button