AdministrațieȘtirile zilei

VIDEO: Se caută experți electorali și operatori calculator pentru alegeri

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) îşi continuă campania de recrutare a operatorilor de calculator ai secţiilor de votare. Recrutarea se face „în baza normelor metodologice privind funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, selecţia şi desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, aprobate prin Hotărârea AEP nr. 9 din 28.10.2015 (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 812 din data de 2 noiembrie 2015)”.
Buzoienii interesaţi să devină operatori de calculator se pot adresa în acest sens birourilor judeţene ale Autorităţii. Persoanele care doresc să votparticipe la selecţie trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română (scris şi vorbit); să aibă minimum 18 ani împliniţi; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fi absolvit învăţământul general obligatoriu şi să aibă cunoştinţe de bază în tehnologia informaţiei.
De menționat faptul că activitatea operatorilor de calculator din secţiile de votare este remunerată sub formă de indemnizaţie stabilită prin Hotărâre a Guvernului.
Mai multe informaţii privind modalitatea de selectare şi desemnare a operatorilor de calculator, precum şi despre Corpul experților electorali pot fi obţinute de pe pagina web a instituţiei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: