Știrile zilei

VIDEO: Buzăul, sub ape! Iată cum arată orașul după ruperea de nori de azi

A turnat cu găleata preț de câteva zeci de minute la Buzău, iar multe zone din oraș au fost inundate. Unde canalizările n-au mai făcut față au fost chemați pompierii, mai multe străzi devenind impracticabile din cauza cantității mari de apă acumulate pe carosabil.

Precipitațiile abundente au creat mari probleme șoferilor, dar și pompierilor chemați să scoată apa din mai multe gospodării. Cea mai afectată părea a fi strada Chiristigii devenită aproape impracticabilă după ora 16.00, din cauza acumulării de apă care pe alocuri depășea 20 de centimetri.

Mai mulți șoferi au avut nevoie de ajutor ca să-și împingă mașinile rămase în mijlocul apei. Într-o situație mai delicată s-a aflat o șoferiță care a rămas cu mașina blocată în apa strânsă sub podul de la Mărăcineni. Ea a rămas captivă în mașină și a fost nevoie de intervenția pompierilor care să o scoată din autoturism.

Printre străzile afectate se numărără: str. Transilvaniei, str. Fărsinet, str. Chiristigii, str. Răchitei, Al. Florilor, str.Pasajului, str. Rahovei, str. Islazului.

Nici canalizarea de sub podul de la Marghiloman n-a mai făcut față, șoferii abia reușind să treacă prin balta formată în bariera Brăilei.

Nu numai șoferii au avut de suferit de pe urma ploii torențiale. Tot în această după-amiază pompierii au fost solicitați să intervină cu motopompe pentru a scoate apa din mai multe gospodării de la periferie.

Având în vedere cantităţile importante de precipitaţii căzute, într-un interval scurt de timp, începând cu ora 15.45, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale din municipiul Buzău, pentru evacuarea apei din gospodării aflate în mai multe zone ale orașului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: