CORONAVIRUS

VIDEO: Certați cu legea și cu bunul-simț! | Cum i-a liniștit Poliția Locală

În perioada 13-19.11.2017, politistii locali au desfășurat o serie de acțiuni pe raza municipiului Buzau, în vederea asigurării unui climat de ordine si liniste publică, respectarea curăteniei pe domeniul public, precum si depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic.

În urma activitătilor desfasurate au fost constatate si aplicate 308 sanctiuni contraventionale, valoarea totală a acestora fiind de 68 450 lei.

Faptele contraventionale depistate de politistii locali au constat în tulburarea ordinii si linistii publice, abandonul deseurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spatiile publice interzise prin lege, comertul stradal neautorizat, detinerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publică si pentru nerespectarea disciplinei in constructii, in cart. Dorobanti I si II, Brosteni, Micro 5, Micro 3, Micro 14, Posta si Mihai Viteazul, cart. Simileasca. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate un numar de 79 sanctiuni contraventionale, fiind aplanate un numar de 6 stari conflictuale.

Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au actionat pentru fluidizarea traficului rutier în intersectiile aglomerate, efectuad controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificatiei indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea, stationarea, precum si accesul interzis, pe Bdul. Nicolae Balcescu, Bdul. Stadionului, Bdul. Maresal Averescu, str. Alexandru Marghiloman, str. Frasinet, str. Chiristigii Spiru Haret, str. Independentei. De asemenea in urma verificarilor efectuate in teren, au fost depistate si identificate un numar de 6 autoturisme abandonate. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate un numar de 191 sanctiuni contraventionale.

Compartimentul Disciplină în Constructii si Afisaj Stradal, a întreprins verificări pentru solutionarea sesizarilor primite in scopul respectarii disciplinei in constructii, stabilite de Legea 50/1991R, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii , precum si pentru verificarea stadiului lucrărilor de desfiintare a unor clădiri. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 4 sanctiuni contraventionale si s-a dispus sistarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate.

Compartimentul Protectia Mediului a verificat în teren sesizările cetatenilor, monitorizând toate cartierele în vederea depistării persoanelor care depozitează deseuri menajere sau deseuri provenite din constructii pe domeniul public. In urma acestor activitati au fost aplicate un numar de 24 sanctiuni contraventionale. Impreuna cu S.C RER Ecologic Service S.A Buzau, au actionat, pe raza municipiului pentru depistarea persoanelor care incalca prevederile H.C.L 279/2017, privind accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animală, cât si a celor trase sau împinse cu mâna, pentru transportul deseurilor, precum si colectarea/ridicarea de către persoane neautorizate a deseurilor de orice natură depozitate la platformele de colectare a deseurilor menajere.

   In urma acestei actiuni, au fost depistate si sanctionate 5 persoane, care transportau cu vehicule trase sau impinse, deseuri sustrase de la platformele de colectare a gunoiului menajer. A fost dispusa confiscarea bunurilor reciclabile si a vehiculelor trase sau impinse, care au fost folosite la savarsirea contraventiei.

Politistii locali din cadrul Compartimentului Inspectie Comercial au verificat un număr de 11 agenti economici, în vederea obtinerii avizului pentru stabilirea programului de functionare. Totodată, au desfăsurat actiuni de control în Piata Centrala “Av Stan Sararu”,  Piata Micro 5, Piata Micro 14, Piata Crang, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 6 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie,comert sau prestari de servicii ilicite si a OG 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

Politistii locali cu atributii în domeniul evidentei persoanelor au desfăsurat controale la 7 asociatii de proprietari, verificând actualizarea cărtilor de imobil si a tabelelor de informare a locatarilor. De asemenea au fost verificate in teren normele legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor. In urma acestor activitati au fost aplicate un numar de 4 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu OUG 97/2005 republicata, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

„La nivelul Directiei de Politiei Locala Buzau s-a permanentizat un stil de muncă activ, directionat în special pe rezolvarea cerintelor justificate ale cetătenilor, fapt ce a determinat cresterea vizibilă a încrederii menifestată de locuitorii municipiului fata de institutia noastră, aceasta demonstrându-se prin numărul mare de solicitări primite la Dispeceratul Politiei Locale, unde sunt preluate aproximativ 130 de sesizari saptamanal, prin intermediul “Telefonului cetateanului – 0238/955”.”, transmit reprezentanții Poliței Locale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button