Știrile zilei

VIDEO: „Ciocnire între jandarmi și un grup de aparținători agresivi! ”. Cum s-a încheiat totul

Un amplu exercițiu de alarmare coordonat de ISU Buzău a avut loc ieri, în curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău. Pe lângă simularea unui incendiu de proporții, a fost tratată şi o altă situaţie, din păcate, tot mai des întâlnită în spitalele româneşti.

Scenariul a presupus o situație tipică: Mai mulţi aparţinători nemulţumiţi de intervenţia forţelor la faţa locului încearcă să forțeze dispozitivul de jandarmi, pentru a pătrunde în spital. Sunt agresivi pentru că vor să își salveze rudele prinse în incendiu, dar nu sunt lăsați.

După mai multe tentative eușate de a-i potoli, jandarmii cer sprijin de la mascați. Scandalagiii sunt luați prin surprindere și imobilizați rapid de trupa de intervenţie a Jandarmeriei, chemată special la faţa locului. Aparținătorii agresivi sunt neutralizați și conduși la secție.

La aplicaţia de azi au participat peste 110 cadre din mai multe structuri şi 27 de autospeciale. Exerciţiu a avut ca scop antrenarea structurilor specializate de intervenţie şi dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, verificarea concepţiei de acţiune şi cooperare la nivel judeţean, precum şi verificarea modului de răspuns al tuturor instituţiilor cu atribuţiuni în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.   

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button