AdministrațieȘtirile zilei

VIDEO: Consiliul Județean își face treaba | Iată ultimele două proiecte importante aprobate astăzi

Asigurarea surselor de finanțare pentru cultură și pentru sănătate. Asta au făcut consilierii județeni, care au aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de azi-dimineață, restaurarea și dotarea Bicbliotecii Județene, precum și însușirea acordului de parteneriat pentru îngrijiri medicale în județul Buzău.

Parafat săptămâna trecută de Provincia Flandra Orientală (Belgia), Fundația Crucea Alb-Galbenă Flandra (Belgia), Consiliul Județean Buzău și Fundația Crucea Alb-Galbenă România – Filiala Buzău, acordul reprezintă o gură de oxigen pentru fundația care se ocupă cu îngrijirile medicale la domiciliu, rămasă, dintr-o eroare birocratică, fără finanțare:
„Din nefericire Crucea Alb Galbenă a pierdut în acest an finanțarea de la Ministerul Muncii și s-a pus chiar problema încetării activității. Noi, consilierii județeni, am dat o hotărâre prin care să asigurăm finanțare în acest an, dar, în urma discuțiilor cu autoritățile belgiene, am semnat un nou acord de finanțare de 30.000 de euro pe 3 ani. Același lucru îl vom face și noi, Consiliul Județean pentru că e un serviciu bine pus la punct și sunt mulți oameni care au nevoie de îngrijiri la domiciliu. Mulțumesc pe această cale tuturor consilierilor județeni care și-au dat girul pentru finanțarea acestei activități”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

De asemenea, în ședința de azi-dimineață a fost aprobat proiectul de ”Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” Buzău” în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 ”Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. De ce nu se gândește sa aducă gazele în localitățile Sapoca………Maracineni?.de ce nu se montează la întrarea în Matei dinspre Sapoca a unor limitatoare de viteza?… (suntem nevoiți sa suportam traficul greu din cauza căruia casele noastre au de suferit).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close