Știrile zilei

VIDEO: Cum (nu) respectă buzoienii restricțiile de circulație pe timpul nopții

Aseară, la ora 22:00, au intrat în vigoare prevederile Ordonanței Militare nr. 2/21.03.2020, care interzic deplasarea cetățenilor pe timpul nopții în afara unui motiv bine întemeiat. Prima noapte de interdicție i-a prins pe unii dintre buzoieni nepregătiți; polițiștii au fost în stradă, dar nu s-au dat amenzi, ci sfaturi preventive.

Aseară, numeroase echipaje de poliție au creat un filtru pe bulevardul Unirii din Buzău. Imediat după ora 22:00, polițiștii au început să oprească mașinile aflate în trafic. Prinși pe picior greșit, șoferii au venit cu cele mai puerile justificări: „Am uitat”, „Am întârziat puțin”, „O amendă, ce mare lucru?”.

Au fost și șoferi care nu au plecat la drum nepregătiți. Cei mai mulți dintre aceștia se deplasau la serviciu pentru schimbul de noapte și aveau asupra lor declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator.

Printre șoferii opriți s-a numărat și un tânăr din Bărbulești, care intrase recent în țară dintr-o zonă galbenă și care le-a spus ofițerilor de poliție că a greșit drumul. El ar fi trebuit să ajungă acasă pe E85, dar a făcut „din greșeală” un ocol prin Focșani.

Bărbatul a fost pus să completeze o declarație pe propria răspundere și a promis că, odată ajuns acasă, va rămâne în izolare.

Persoanele care sunt suprinse circulând între orele 22:00 și 06:00 și nu au asupra lor declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator riscă o amendă de 100 de lei. Dacă aleg să o achite în termen de 15 zile, contravenienții vor plăti doar 50 de lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: