EducaţieȘtirile zilei

VIDEO: Cum s-a transformat un punct termic abandonat într-o atracție pentru copii

Nimic nu se pierde; totul se transformă. Fostele puncte termice ale RAM Buzău, astăzi, dezafectate, sunt transformate unul câte unul în locuri atractive pentru copii, grație unor idei inovatoare ce aduc valoare adăugată societății.

Încă un punct termic dezafectat situat în centrul municipiului Buzău a fost transformat în centru educațional. Este vornba de PT 35, clădire aflată în spatetele Tribunalului Buzău, care după 6 luni a fost transformat într-un spațiu numai bun pentru a primi copii și a-i ajuta să învețe diverse lucruri interesante.

Ideea i-a aparținut unei buzoience care s-a întors în oraș după ce a lucrat ani buni în Germania. A găsit înțelegere la Primăria Buzău, care a fost de acord să finanțeze remenajarea și dotarea spațiului.

„M-am întors împreună cu familia din Germania pentru a crea acest hub educațional, pentru a oferi copiilor din Buzău șansa la educație alternativă. Avem aici ateliere cu predare în engleză și germană, ateliere de dezvoltare personală, de prim ajutor, de fotografie. Este un proiect de suflet și sperăm să vedem aici cât mai mulți copii care își doresc să învețe prin metode moderne. Centrul se adresează copiilor de la câteva luni până la 18 ani. Avem și o componentă socială mși oferim gratuitate la atelierele noastre la copii care vin prin cadrul Direcției de Asistență Socială”, a spus psihologul Oana Matache, inițiatoarea proiectului.

Copiii care trec pragul centrului educațional trebuie să plătească între 20 și 40 de lei pentru o oră petrecută la atelierele organizate aici, excepție făcânt copii veniți prin intermediul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Buzău, scrie OBSERVATORUL BUZOIAN.

Capacitatea centrului este de 40 de copii, care pot fi primiți în același timp, iar vârsta poate varia de la câteva luni la 18 ani. Aceștia pot învăța, prin metode moderne, limbile angleză și germană, cursuri de oratorie, încredere de sine, debate, tehnici de prim ajutor sau fotografie, procesul educațional urmărind să completeze învățământul tradițional.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!