Educaţie

VIDEO: „Drăgăicuțele” de la Berca au făcut senzație la Festivalul „Cântec drag din plai străbun” de la Vaslui

Clubul Copiilor Berca bifează succes după succes. Elevii inimoasei profesoare Flori Popescu, cea care a pus bazele ansamblului folcloric „Drăgăciuțele”, au participat, pe 21 și 22 aprilie, la Festivalul-concurs „Cântec drag din plai străbun” de la Vaslui, acolo unde ocupat locul I.

Vineri, pe un frig tăios, delegația de la Berca a pornit spre Vaslui, însoțită de primarul comunei, Ionel Dobrița, cel care a și făcut posibilă deplasarea a concursul de la care micuții aveau să se întoarcă acasă câștigători.

La ediția XIV-a a festivalului național de la Vaslui au participat zece soliști și Ansamblul „Drăgăicuțele”, coordonat de prof. Flori Popescu.

Prof. Flori Popescu (centru)

La final, juriul, din care au făcut parte nume sonore ale muzicii – compozitori, folcloristi, coregrafi și doi jurati din Ucraina si Republica Moldova -, a decis ca premiul I să fie acordat Ansamblului „Drăgăicuțele”, Irinei Năstăsache, Flaviei Cochirleanu și lui Robert Vlad.

Premiul al II-lea a fost obținut de Miruna Neagu și Andrei Dinu, în timp ce Raluca Bonciu a obținut premiul al III-lea. Mențiunile au mers către Ana Maria Dobre, Maria Ichim, Georgiana Mirea și Ana Maria Maftei.

Ca element de noutate, elevii participanți au interpretat cântecele cu acompaniamentul orchestrei naționale „Rapsodia Vasluiului”, condusă de maestrul dirijor Cristian Năstase.

„Drăgăicuțele au reprezentat și au dus frumusețea portului și a cântecului popular buzoian pe scena festivalului <Cântec drag din plai străbun> de la Vaslui. Suntem cu toții mândri de prestația elevilor noștri, care au dovedit, o dată în plus, că sunt o adevărată carte de vizită pentru comuna Berca. Mulțumim, pe această cale, domnului primar Ionel Dobrița, fără de care nu cred că am fi reușit să ajugem la Vaslui.”, a transmis coordonatoarea ansamblului, prof. Flori Popescu.

Ansamblul Folcloric „Drăgăicuțele” a fost înființat anul trecut, prin Hotărârea Consiliului Local Berca, aleșii fiind de acord să susțină activitatea micuților coordonați de profesoara Flori Popescu. Primăria le va asigura elevilor costumele și o parte din recuzită. În schimb, pentru munca prestată, profesoara care descoperă la Berca adevărate talente ale muzicii nu este remunerată. Ea este plătită strict pentru catedra pe care o ocupă în cadrul Clubului Copiilor.


loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: