Știrile zilei

VIDEO: Durere fără margini la înmormântarea celor doi militari buzoieni căzuți la datorie

Cei doi militari buzoieni răpuși, sâmbătă, în timpul unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, au fost înmormântați astăzi cu onoruri militare în Cimitirul Eroilor din Buzău.
Sute de persoane au participat la slujba de înmormântare, urmată de un ceremonial militar, în cadrul căruia s-a prezentat onorul, s-au tras DSC_0062salve de onoare și au fost înmânate drapelurile către cele două familii îndurerate. Durerea a fost imposibil de suportat, pe parcursul slujbei, rude ale decedaților având nevoie de îngrijiri medicale. La ceremonial au participat și militari americani. În jurul orei 11:00, la cimitir a sosit o delegație a MApN, în frunte cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc.
„Vreau să mulțumesc cetățenilor municipiului Buzău, care își cinstesc în acest mod deosebit eroii. Dumnezeu să-i ierte pe cei doi; noi nu îi vom uita niciodată”, a spus colonelul Marius Crăciun, șeful componentei de Operații Speciale a Armatei României.
Sublocotenenții post-mortem Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu au fost decorați de Președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemnele de război. Cei doi eroi vor fi declarați Cetățeni de Onoare ai județului Buzău, iar două străzi din municipiu vor purte numele acestora, în memoria lor.
Reporter Buzoian a transmis live imagini de la ceremonialul de miercuri. Imaginile pot fi accesate mai jos, dar și pe pagina noastră de Facebook, la https://www.facebook.com/rbz.ro/

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5