Știrile zilei

VIDEO: Infractorii care au terorizat Buzăul / Cele două nume la auzul cărora tremură toată lumea

Aproape săptămânal, un buzoian cade victimă hoților care s-au specializat în furturi din mașini, din buzunare și din incinta spațiilor comerciale. Pentru că sunt minori, Poliția îi duce la secție pentru declarații și le dă drumul.
În Buzău, Hassan și Durac sunt două nume la auzul cărora tremură toată lumea. Pe lângă faptele săvârșite cu violență,– vezi omorul din Furt magazinstrada Triumfului –, minorii din cele două familii au devenit experți în furturi, poliția buzoiană abia mai făcând față nenumăratelor reclamații. Că e vorba despre buzunare, torpedouri sau case de marcat, nimic nu le rezistă micilor infractori pe care legea îi protejează mai ceva ca pe niște nou-născuți.
Recent, patronul unui depozit de construcții a devenit mai sărac cu 4000 de lei, după ce a primit vizita unui puști din clanul Durac. Pe imagini se poate observa nonșalanța cu care hoțul intră în magazinul din zona CFR, deschide sertarul și înșfacă un teanc de bani, după care se face nevăzut.
Polițiștilor nu le-a luat mult să afle cine este infractorul, la acest capitol oamenii legii dând dovadă de o operativitate crescută. În schimb, când vine vorba de pedepsirea vinovatului, poliția ridică din umeri și îi dă drumul să fure din nou, deoarece legea nu îi permite să ia nicio măsură asupra lui.
Cazul intens mediatizat de la magazinul Jade nu este nici primul și nici ultimul de pe lista micilor infractori din Buzău. De altfel, ei sunt liberi să fure cât vor și, în momentul în care citiți această știre, deja își aleg următoarea țință.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5