Administrație

VIDEO: O groapă de doi metri a răsărit în fața Crângului. „Durează între 6 și 9 săptămâni”

Întreaga panoramă a celui mai vechi parc din municipiu va fi răpită, pentru câteva săptămâni, de șantierul ițit peste noapte pe esplanada din fața Crângului.

Excavatoare, basculante, muncitori grăbiți, munți de pământ și o groapă de doi ippmetri adâncime compun peisajul de pe șantier. Aici, constructorii antamați de Compania de Apă Buzău lucrează de zor la înlocuirea conductei de apă care alimentează cartierele vecine cu frântura rămasă din Codrii Vlăsiei.

Accesul buzoienilor în parc se face numai pe poarta din partea stângă, în timp ce terasa din dreapta a dispărut complet.

Înlocuirea conductei, denumite generic „Reabilitarea și modernizarea magistralei de apă sursa Crâng-N. Bălcescu”, face parte din ultima etapă a programului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii rețelei de apă si apă uzată in judetul Buzău. Lucrarea nu e deloc ușoară și costurile de timp și bani sunt uriașe. Reprezentanții Companiei de Apă spun că șantierul ar putea rămâne în fața Crângului între 6 și 9 săptămâni, atât cât durează schimbarea magistralei.

Proiectul de reabilitare și modernizare a întregii infrastructuri de apă din județul Buzău este derulat de Compania de Apă Buzău, societate care a reușit să atragă o finanțare europeană în valoare de 100 de milioane de euro.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. A atras 100 de milioane de euro sau cere populatiei taxa pe apa meteorica? Ce vina avem noi ca ploua iar apa din curte se scurge in canalizare si pentru asta platim circa 2 milioane pe luna ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close