Știrile zilei

VIDEO: Parada militară de 1 Decembrie de la Buzău

Mii de buzoieni au asistat, duminică, la ceremoniile prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Manifestațiile au avut loc pe Calea Eroilor și au cuprins intonarea de cântece patriotice, parada militară și defilarea tehnicii de luptă a Garnizoanei Buzău.

La ora 10:00, mii de buzoieni de toate vârstele s-au așezat de-a stânga și de-a dreapta Căii Eroilor pentru a urmări mult așteptata paradă militară de 1 Decembrie. Vremea bună a scos din case mai mulți participanți decât anul trecut, dornici să serbeze alături de Armată Ziua Națională a României.

Tribuna oficială a fost mai săracă decât anul trecut. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, nu s-a mai aflat la Buzău, anul acesta liderul PSD participând la ceremoniile militare de la Arcul de Triumf, alături de președintele Klaus Iohannis.

Deși soarele a fost zgârcit, temperaturile din termometre au rămas pozitive și au mângâiat obrajii colorați în tricolor ale miilor de participanți. Cu steaguri în mână, toți au avut un mesaj clar pentru români: unitate și să nu uităm să iubim România!

După premierea elevilor care au obținut premii la concursul de istorie organizat anual de Ziua Națională a României a urmat cel mai așteptat moment, parada militară și defilarea tehnicii de luptă. Prin fața miilor de participanți au defilat aproape 600 de militari și forțe ale MAI, precum și tehnica de luptă de care dispun Garnizoana Buzău și instituțiile Ministerului Afacerilor Interne.

După încheierea ceremoniei, participanții au luat calea Parcului Crâng, acolo unde Consiliul Județean a servit gratuit peste 3000 de porții de fasole, vin și țuică fiartă.

VIDEO/FOTO: Mihai Șontică

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

  1. Cam cate mii de persoane Cosmine???
    Din imagini nu rezulta asa ca in spusele lu matale.
    Nu ca as avea ceva impotriva manifestatiilor
    Consider ca…fata politicieni ar fi iesit mai multi.
    Cati l-or fi scuipat pe tureaca in fata azi daca a participat…:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close