Știrile zilei

VIDEO: Petrecere pe cinste, la Sărata Monteoru

Regal de muzică bună, în prima zi a festivalului „Zilele Chișinăului la Buzău”

Prima ediție a festivalului „Zilele Chișinăului la Buzău” a început cum nu se poate mai bine! Ieri, în prima zi a festivalului, activitățile de la Buzău și Sărata Monteoru au atras numeroși buzoieni, iar seara s-a încheiat cu un concert electrizant.

Prima zi a festivalului „Zilele Chișinăului la Buzău” a început cu o tabără militară și cu inaugurarea târgului de produse tradiționale. În parcul din Sărata Monteoru a avut loc o degustare de produse tradiționale, dar unul dintre cele mai așteptate momente artistice a fost concertul de muzică populară și ușoară.

Zeci de muzicieni din Chişinău îmbrăcaţi în porturi populare specifice, au dat startul unui festival de artă tradițională și folclor. Mii de buzoieni dar şi turiști dornici de distracţie au participat la prima ediție a evenimentului cultural artistic.

În prima zi a Festivalului au susținut recitaluri, două dintre cele cunoscute ansambluri de peste Prut. Este vorba despre orchestra de muzică populară ,,Frații Advahov” şi Ansamblul de muzică uşoară ,,Alex Calancea Band”. Alături de aceștia au mai concertat Zinaida Julea, Surorile Osoianu și Valentina Volontir.

Ritmurile populare au fost atât de intense, încât participanții s-au prins în hore şi au jucat cu foc, bătute ca la Moldova.

Distracția va continua, astăzi, cu un concert al ansamblului etnofolcloric ,,Plăieșii”. Tot de la ora 19:00, pe scena de la Sărata Monteoru vor urca membrii Ansamblului de muzică ușoară „Vali Boghean Band” şi cei de la ,,Plaiurile Mioriței”, din Buzău.


VIDEO 1

VIDEO 2

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: