CORONAVIRUS

VIDEO: Polițiștii i-au prins în fapt

Scormonitorii de gunoaie și-au găsit nașul. Agenți ai poliției locale au descins luni dimineața la platformele de gunoi din oraș pentru a-i prinde în flagrant pe cei care scormonesc prin tomberoane în căutarea PET-urilor și altor resturi reciclabile. Acțiunea s-a soldat cu amenzi usturătoare pentru cei prinși cu mâna în gunoi și confiscarea cărucioarelor folosite la transportul bidoanelor.

În prima operațiune, echipele de polițiști au fost ajutate și de reprezentanți ai firmei de salubrizare din oraș, singura autorizată să adune PET-urile, să le sorteze și apoi să le distribuie reciclatorilor. Aceștia au descoperit și motivul pentru care campania de colectare selectivă scârțâie pe alocuri: sacii galbeni sunt luați de acești scormonitori în gunoaie.

În urma raziei la platformele de gunoi, polițiștii locali au depistat și sancționat un număr de șapte persoane care transportau cu vehicule trase sau împinse deșeuri sustrase de la platformele de colectare a gunoiului menajer.

Cei șapte buzoieni prinși cu mâinile în tomberoane au primit câte 400 de lei amendă. A fost dispusă confiscarea bunurilor reciclabile și a vehiculelor trase sau împinse, care au fost folosite la săvârșirea contravenției. Aceeași hotărâre de consiliu local interzice accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

5 comentarii

  1. Faceți treaba amendand oameni care nu au niciodată de unde sa plătească deoarece tocmai deaia aduna pet-urile.Puneți garanție la pet-uri și ia sa vedeți cum bogații nu mai arunca la gunoi ???

  2. Nu polițiștii i-au prins, ci polițiștii locali! Nu mai faceți aceasta confuzie. De asemenea nu exista agenți de poliție locală, ci doar polițiști locali. Nu mai induceți lumea in eroare.

  3. Daca n-or sa mai aiba voie la tomberoane,or sa se orienteze spre potofele,posete,lanticuri si cercei,masini sau chiar apartamente. Din ceva trebuie sa traiasca si ei,nu?!

  4. Asta este nivelul gardienilor locali: cei care umbla prin gunoaie si babutele care vand zarzavaturi. Pentru asta cheltuie primaria peste 5.000 lei/luna cu un gardian local?
    Asta da realizare! Rusine!
    Domnule reporter, schimbati titlul articolului, astia nu sunt politisti, ci sunt gardieni locali, angajati ai primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button