AdministrațieCultură

VIDEO: Pregătiri în toi pe platou | Ce se întâmplă în weekend

Se lucrează de zor pe platoul din Piața Daciei. Primăria municipiului Buzău organizează în premieră, Festivalul-concurs „Benone Sinulescu”, manifestare artistică menită să promoveze talentele muzicale de la noi. În weekend, buzoienii sunt invitați la două zile de recitaluri în Piața Daciei, susținute de interpreți de muzică populară îndrăgiți. 

Vineri dimineață, firma organizatoare a trecut la montarea scenei din fața Palatului Comunal. La scurt timp, și-au făcut aparitia și comercianții care le vor putea servi buzoienilor un suc, o bere rece, preparate din carne sau dulciuri.

Cel mai mare festival-concurs de muzică populară urmează să se desfășoare în perioada 27-28 mai 2017, pe trei secțiuni:  solişti vocali Grupa 1 de vârstă (concurenții cu vârste până în 12 ani);  solişti vocali Grupa 2 de vârstă (concurenții  cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani);  solişti vocali Grupa 3 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 16  și 30 ani.

Recitalurile personalităţilor artistice de marcă, reprezentînd principalele zone folclorice din România și din diaspora, vor avea loc pe 27 și 28 mai, în Piața Daciei. Vor fi invitate personalităţi artistice reprezentând Muntenia, Oltenia, Banat, Ardeal, Moldova și Dobrogea, personalităţi care au avut colaborări fructuoase cu titularul festivalului.

 

Pentru această primă ediție, se doreste să susțină recitaluri  principalii colaboratori ai lui Benone Sinulescu:   

 -Sâmbătă 27 mai 2017:  Elisabeta Turcu, Tiberiu Ceia, Lazăr Novak, Valeria si Traian Ilea, Angela Buciu, Mircea Sime, Maria Butaciu, Laura Lavric, Ionica Stan, Stefania Rareș, Ilie Caraș (Ucraina), Stefan Vlad, Cristian Popescu, Sorin Ghilea, Benone Sinulescu.    

-Duminică 28 mai 2017: Spectacol al copiilor de la Ploaia de steluțe coordonați de Dan Negru, Vasilica Tataru, Lucia Dumitrescu, Nicolae Datcu, Emilia Dorobantu, Ghita Brancu, Maria Bandoiu, Florica Bradu, Mioara Velicu, Nicu Mâță, Nemuritorii, Gheorghe Zamfir, Benone Sinulescu.

Actuala administrație își dorește o schimbare de paradigmă în tot ceea ce înseamnă manifestări publice la Buzău. Anul acesta, edilii vor să organizeze un târg „Drăgaica” într-un nou format, mai atrăgător și mai dinamic, în cadrul căruia vor avea loc numeroase concerte cu interpreți îndrăgiți.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: