AdministrațieȘtirile zilei

VIDEO: Primăria și RER Buzău au inaugurat primele platforme de gunoi îngropate | Cum arată și cât au costat

Prim pas spre modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor menajere din gospodăriile buzoienilor. Miercuri dimineață, reprezentanții Primăriei și ai RER Ecologic Service Buzău au inaugurat primele trei platforme de gunoi subterane, care vor asigura o colectare eficientă și igienică, fără miros neplăcut și fără aspectul inestetic specific rampelor de suprafață. Prețul de execuție al unei platforme este de 8.500 de euro.

Primele platforme îngropate vor deservi locatarii a trei  asociatii de proprietari: P.T. 8 Centru ( Strada Tunel), P.T. 20 Centru (langa strada Napoca – la Biserica Greci) si P.T. 9 Centru ( in spatele hotelului Coroana). Conform spuselor primarului Constantin Toma, până la sfârșitul primăverii, în Buzău vor mai fi amenajate încă 17 astfel de platforme.

Potrivit reprezentanților RER, investiția aferentă celor trei platforme moderne a fost de 30.000 de euro, bani suportați în totalitate de societatea de salubritate. Firmele nu vor avea dreptul să depoziteze gunoiul aici, spațiile fiind destinate exclusiv locatarilor. Dacă vor fi prinși aruncând gunoiul în platformele subterane, agenții economici vor fi amendați.

Echipele Primăriei și ale RER Buzău au mers astăzi la locația de pe strada Napoca, acolo unde angajații societății de salubritate au făcut o demonstrație de ridicare a deșeurilor menajere. O asemenea platformă, tot cu trei guri de colectare, se află în spatele Hotel Coroana, platforma de pe strada Tunel dispunând de 5 recipiente îngropate, din care patru pentru deseuri menajere si unul pentru deseuri reciclabile.

Conform spuselor primarului Toma, „așa cum trebuie să se întâmple într-o democrație”, nu toată lumea a fost mulțumită de amplasarea noii rampe în parcarea de lângă Biserica Greci. Au fost și locatari care s-au temut că mașinile le vor fi zgâriate de autospeciala RER venită să ridice gunoiul, însă oficialii companiei au dat asigurări că întreg procesul de colectare se va desfășura fără a produce necazuri niciunui buzoian.

Nici rampele de la suprafață nu vor rămâne în starea actuală, dau asigurări reprezentanții RER și cei ai Primăriei. În viitor, urmează ca acestea să fie împrejmuite cu gard viu, care vor asigura spațiilor de colectare un aspect mai plăcut.

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button